De ce nu te sună?! Ce-i în mintea bărbaților ne spune un coach adevărat

de Matthew Hussey

V‑ați simțit excelent. Te‑ai gândit că totul merge de minune. Ați conversat cu ușurință. El ți‑a dezvăluit un secret sau două. Te‑a ținut de mână în timp ce mergeați spre mașină. Ați făcut un popas neplanificat ca să mâncați înghețată. Ați vorbit până la două dimineața. Ar fi fost foarte ușor să ajungeți în pat. Și‑a amintit minte numele pisicii tale când și‑a luat la revedere. V‑ați simțit excelent! Te‑ai gândit că totul merge de minune.

Și brusc, tăcere deplină. Telefonul nu sună toată săptămâna. Poate cedezi, îl suni și‑i lași un mesaj. Dar el nu te sună înapoi.

De ce nu te sună înapoi?

Motivele pentru care crezi că nu te sună nu sunt cele adevărate

De‑a lungul anilor de coaching am descoperit că motivele pentru care bărbații nu le sună înapoi pe femei de fapt sunt cu totul altele decât cele pe care le presupun în general femeile. Printre cele mai răspândite idei eronate, se numără următoarele:

Nu m‑a sunat înapoi pentru că se simte intimidat de mine

E una din cele mai des întâlnite interpretări eronate. Am cunoscut și am lucrat cu multe femei de succes cărora le place atât de mult acest motiv, încât îl scot pe tapet chiar înainte să aibă loc prima întâlnire. „Stai numai să vezi”, a spus o participantă la un seminar de‑al meu după ce a făcut schimb de numere de telefon și a stabilit o întâlnire cu un bărbat pe care‑l cunoscuse la o petrecere. „O să se simtă prea intimidat de mine ca să facă treaba să meargă.”

Femeile de succes au obiceiul de a presupune că un bărbat nu poate face față nivelului lor de realizare sau că e întotdeauna descurajat de o femeie care a ajuns mai departe decât el în carieră. Dar adevărul e că, exceptând situația în care femeia se comportă la o întâlnire așa cum face la o ședință profesională sau îi interoghează agresiv sub pretextul conversației, de cele mai multe ori, pe bărbați îi intrigă și chiar îi incită o femeie de succes, mai ales una care vădește totodată un oarecare grad de feminitate, o atitudine jucăușă, spontaneitate și senzualitate.

Nu m‑a sunat înapoi pentru că nu arăt destul de bine

Dacă a avut o întâlnire cu tine, bărbatul a decis deja că‑i place ce vede. Unul dintre principalele motive pentru care te‑a invitat în oraș e faptul că există o chimie vizuală. Exceptând situația în care era legat la ochi când v‑ați întâlnit, el consideră deja că arăți destul de bine.

Dar se poate să fi venit la întâlnire fără să simtă afinitate erotică, în speranța că ea o să apară. Un bărbat vrea să simtă că se poate imagina făcând amor frenetic cu tine, lucru ușor cu o femeie care râde și‑l tachinează, e pasională și pare în largul ei în propriul corp, sau care arată că e dispusă să fie obraznică și se ia mai puțin în serios. Cel mai probabil, n‑a sunat înapoi pentru că n‑a simțit niciun pic din afinitatea erotică pe care spera s‑o găsească.

Nu m‑a sunat înapoi pentru că e ușuratic și nu vrea angajament

Chiar dacă bărbatul a decis deja, înainte de prima întâlnire, că nu vrea o relație serioasă, asta nu înseamnă că va merge la întâlnire și pe urmă va dispărea subit. Chiar și celor mai convinși burlaci le place să aibă o viață amoroasă. Unul ca ei ar putea să aibă o duzină de întâlniri cu o femeie cu care face sex năucitor și să considere, chiar și așa, că e genul care nu vrea angajament. Simplul fapt că nu vrea angajament nu înseamnă că va da bir cu fugiții după o întâlnire sau două. În plus, nu pot să‑ți spun câți dintre burlacii convinși pe care i‑am cunoscut de‑a lungul anilor, atunci când au întâlnit femeia potrivită, s‑au îndrăgostit de angajament bucuroși.

Nu m‑a sunat înapoi pentru că îl interesa doar sexul

Ca să înțelegi cât de ridicolă e presupoziția asta, trebuie să ne fie clare două lucruri legate de bărbați. În primul rând, indiferent ce ți‑ar spune ei, puțini fac amor cu regularitate în afara unei relații. În al doilea rând, bărbații care fac amor cu regularitate îl fac adesea cu aceeași persoană.

De ce sunt relevante aceste lucruri? Pentru că – și sunt sigur că nu‑i nevoie să te conving – amorul e foarte important pentru bărbați. Le place așa de mult amorul, încât nu renunță la el când nu există motiv. În niciun caz la amorul care le face plăcere.

Râd întotdeauna de stereotipul bărbatului „înscrie golul și fugi”, care, pasămite, stă lungit în pat dimineața, după o noapte de amor grozav, și se gândește: „Pfui, e cazul să‑mi iau tălpășița și să n‑o mai sun, ca să nu se mai repete”.

Ce vreau să spun e că un bărbat care are parte de amor (mai ales de amor care‑i place) va suna din nou, chiar dacă numai pentru amor, la sfârșitul unei seri. Chiar și cei mai mari fustangii vor continua să sune pentru asta. Sunt foarte puțini bărbații cărora li se oferă atâta amor, încât să‑și permită să nu sune înapoi o femeie cu care au trăit o noapte de pasiune.

Dacă amorul a fost reușit, dar poate conversația n‑a fost, el tot va presupune că vei accepta o chemare în așternut. Și chiar dacă amorul n‑a fost reușit, toate celelalte condiții fiind egale, probabil că te va mai suna. Marele comic Mel Brooks s‑a exprimat astfel: „Pentru bărbați, amorul e ca pizza – chiar și atunci când e făcut prost, tot bun e”.

Ideea e că, dacă nu te sună, nu e din cauza amorului.

Adevăratele motive pentru care nu sună

Bărbații, așa bătuți în cap cum sunt, au capacitatea de a exprima surprinzător de clar de ce nu‑i interesează să cultive o relație cu o femeie. Multe dintre remarcile lor izvorăsc din propria nesiguranță, dar realitatea e că lucrurile pe care le gândesc bărbații sunt de tipul celor de mai jos. Dacă i se cere socoteală, bărbatul ar putea să recurgă la niște pretexte vagi, dar când e sincer, foarte probabil, va spune unul dintre lucrurile de mai jos:

  • A fost drăguță și atât (n‑a existat intensitate sau provocare).
  • A fost plictisitoare.
  • A fost prea agresivă.
  • A fost prea superficială.
  • A dat impresia că e disperată.
  • A făcut eforturi prea mari să mă impresioneze.
  • A fost prea negativistă.
  • E o regină a dramei și ar fi un coșmar pe termen lung.
  • N‑a existat afinitate.

Deși aceste motive par foarte variate și răzlețe, în ultimă instanță e vorba de câteva zone elementare în privința cărora întâlnirea n‑a ieșit așa cum a sperat bărbatul. Să le examinăm mai îndeaproape.

…Și asta va face, în cartea Get The Guy, din care am extras acest pasaj, apărută la Editura Herald.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like