Cum suferă din dragoste oamenii de azi. 8 cuvinte noi în dicționarul inimilor rănite

Despre ghosting am mai vorbit – mai pe limba noastră „când dispare ca măgaru-n ceață” – dar să vezi ce mai e nou pe „piața de întâlniri”.

Lumea e în schimbare, totul e diferit, nici dragostea nu mai e ce-a fost. E posibil să avem impresia uneori că toată lumea cunoaște niște reguli care nouă ne scapă și ne întrebăm dacă mai e cu putință să ne găsim vreodată Jumătatea într-un asemenea maldăr de nepotriviri. Rețelele sociale – mai ales ele – nu fac decât să ne perpetueze anxietățile. Deci să vedem care sunt new entries în problemele de care ne putem lovi.

1. Caspering – „Caspereală”

Ai auzit de Casper, fantoma prietenoasă? Ați avut o aventură, sau un început promițător, nu e chiar ghosting, că nu dispare, îți răspunde la mesaje, poate fi chiar drăguț, dar… nu inițiază niciodată comunicarea, cu atât mai puțin nu te va mai invita vreodată la o întâlnire, te va refuza politicos dacă insiști. Deci n-are rost să-ți mai faci iluzii că povestea va duce undeva.

2. Orbiting – „Orbiterul”

Un fel de versiune poltergeist a lui Casper. A dispărut din viața ta, dar încă plutește pe toate rețelele tale sociale. Un orbiter clasic nu va avea niciun contact cu tine timp de săptămâni, după care-ți va aprecia o postare pe Instagram – doar ca să-ți zguduie puțin propriul sistem solar. Nu-ți face griji, nu înseamnă nimic.

3. Breadcrumbing – „Firimitureală”

Implică să flirtezi și să trimiți mesaje cuiva doar cât să-l faci să te placă, dar niciodată să nu urmezi vreun plan, adică arunci doar cu firimituri, niciodată nu vii cu „pâinea întreagă”. Ar putea fi un fost care continuă să te verifice, dar nu dă niciodată semne că ar vrea să vă mai întâlniți. Poate fi, de asemenea, cineva cu care ai cochetat la un moment dat, după care a dispărut câteva săptămâni, și apoi trimite un text ambiguu ca să afle pe unde mai ești.

4. D**ksand – hai mai bine să nu traducem asta 😀

V-ați prins probabil, este acea forță inimaginabilă care o face pe o femeie să fie atât de îndrăgostită și preocupată de un bărbat încât uită de ea înseși și de toate interesele ei, dispărând din raza vizuală a tuturor prietenilor ei. Total nesănătos, o să-și dea ea seama cât de curând.

5. Nonversation – „Nonversația” 

Aplicațiile astea de dating pot fi bune până la un punct, dar nu și când se ajunge să ai conversații în dorul lelii cu necunoscuți numai de dragul de a nu fi singur(ă) la taste… Ambii interlocutori se plictisesc și de fapt nimeni nu vrea nimic, degeaba își închipuie că speră ceva.

6. Sunday night fever – „Febra de duminică seara”

OK, ai fost singur tot weekendul, și când te gândești că de mâine dimineață o iei de la capăt, te apucă așa o disperare și cauți prima persoană care îți vine în minte. Evident că n-are niciun rost și niciun viitor, dar e uimitor câtă lume cade pradă acestor tentații ieftine… (unde ești tu, Melania*, fată…)

7. Layby – „Preșul peste”

În loc să ieși cinstit dintr-o relație cu probleme în care probabil nu mai vrei să fii, să rămâi cu tine și să vezi ce nu e în regulă și să te purifici ca să fii pregătit pentru o „tură” mai cu noroc, te apuci să o iei de la capăt cu altcineva – desigur, în paralel – ca să nu rămâi cumva „descoperit”.

8. Zombie-ing – adică mai rău decât ghosting

Când o fantomă încearcă să intre în viața ta (eventual după ce a orbitat un pic), se numește zombi. Dar acest zombi are de obicei un vocabular foarte restrâns, deoarece el nu trece de salut. Îți trimite un „hei!” – și dus a fost! Măcar a lăsat loc de „bună ziua” 😀

 

*Melania este un personaj din Regulile seducției, o fată care spune intenționat câteva nu-uri înainte de a se decide dacă cel care cere chiar (o) merită, care niciodată nu acceptă o invitație pentru weekend dacă a fost făcută după joi – și multe alte asemenea mici secrete care fac să se mențină flacăra pasiunii mereu vie într-o relație. Dar, nah, oamenii de azi nu mai au timp de așa ceva…

Sursa articolului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like