Numărul exact de parteneri sexuali de care ai nevoie pentru a fi fericită… într-un an

Familia prezidențială merge în vizită la o fermă experimentală guvernamentală. Când ajunge în curtea găinilor, prima doamnă observă cum cocoșul se împerechea foarte des. Îl întreabă pe îngrijitor cam cât de des se petrece aceasta. ”De zeci de ori” – răspunde omul. ”Spune-i aceasta președintelui când trece pe aici” – îi cere ea. Zis și făcut. La care, președintele întreabă, la rândul său: ”Cu aceeași găină de fiecare dată?”. ”Oh, nu, domnule președinte. De fiecare dată cu altă găină” – veni răspunsul. ”Transmite aceasta primei doamne, te rog frumos”.

Este vorba despre celebrul Efect Coolidge, de la familia prezidențială cu același nume, care a condus America între anii 1923-1929, care exprimă tendința masculilor din majoritatea speciilor mamifere de a avea parteneri sexuali variați și de a manifesta o dorință sexuală mai mare pentru noii parteneri, după ce au fost ”epuizați” de cei anteriori. Studii după studii au arătat că șobolanii și hamsterii sunt, fără îndoială, campionii în ceea ce privește Efectul Coolidge.

Dar cum se prezintă situația la oameni?

Recomandările legate de beneficiile relațiilor și giugiulelilor abundă pretutindeni. Cu toate acestea, spre deosebire de ceea ce pot pretinde unii bărbați prin vestiare, dormitoare sau oriunde se mai duc după ce au petrecut prea multe ore de amor, mai mulți parteneri sexuali nu înseamnă neapărat mai multă fericire.

Oamenii de știință au examinat datele de la 16 000 de americani și au găsit că numărul maxim de parteneri sexuali care aduce cea mai mare fericire este… unul. În conformitate cu acest studiu, un partener sexual pe o perioadă de 365 de zile este numărul ideal pentru a atinge starea de fericire. Unul este mai bun decât doi – sau două sute.

Există două puncte de vedere diferite în legătură cu poligamia la oameni, unul privește evoluția și supraviețuirea speciilor iar celălalt se referă la sănătatea mintală a speciei evoluate din vremurile moderne. În timp ce putem fi conectați din punct de vedere biologic să urmăm Efectul Coolidge pentru a ne proteja împotriva introducerii tuturor ouălor într-un singur coș, studiul arată în mod clar că un partener sexual pe an optimizează fericirea și viața în mod semnificativ.

Un amănunt nebăgat de seamă… chiar două

Aici se încheie articolul tradus din sursă, după care am și eu două mici observații:

  1. Se spune foarte clar că studiul este valabil pentru o perioadă de 365 de zile. Prin urmare, tot ce ne garantează marele studiu este că monogamia durează un an. După care… Dumnezeu cu mila. Din fericire, mai sunt și alte explicații, spre exemplu cea despre care am vorbit aici.
  2. Să analizăm un pic mai îndeaproape anecdota cu soții Coolidge. Primul mesaj pe care îl transmite femeia, poate fi tradus prin: ”Vreau mai mult!”. Răspunsul bărbatului: ”Aș putea mai mult, dacă aș avea mai multe partenere”. Dar cine spune că ar trebui să existe un singur cocoș în bătătură? Câtă generozitate din partea lui :)))

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like