5 lucruri irelevante care ne invadează viața și n-ar trebui

După ce că suntem extrem de ocupați zi de zi, ne place să mai adăugăm și o seamă de lucruri minore, care totuși ne afectează în mod exagerat.

Nu e vorba despre chestiile minore pe care le facem din plăcere – cum ar fi să fim preocupați de echipa favorită sau să discutăm la nesfârșit despre ce s-a mai întâmplat în ultimul episod din Game of Thrones – ci la acele lucruri complet irelevante, care totuși își fac un loc deloc neglijabil în viața noastră.

Nu vreau să spun că n-ar avea și ele importanța lor, dar în niciun caz nu merită timpul și energia pe care le-o acordăm de obicei. În speranța că veți reuși să eliminați un stres inutil din viața voastră, iată care sunt cele 5 lucruri la care vreau să mă refer:

1 Celebritățile

Credeți-mă pe cuvânt, ceea ce se întâmplă cu celebritatea preferată nu are absolut nimic de-a face cu noi. Ce fac ei, unde o fac, și cine o fac, nu are nici o relevanță pentru noi, dar totuși mulți dintre noi le urmăresc viețile mai abitir decât pe cea proprie.

Să ne amintim că nu sunt altceva decât ființe ca și noi, care printr-un joc al universului au intrat în vizorul atenției colective, și au ajuns subiect al atenției noastre colective. Reducând timpul petrecut în tabloide, ne facem rost de timp pentru noi înșine, pentru ceea ce contează cu adevărat pentru noi.

2 A avea dreptate

Cu toții ne place să avem dreptate. Și chiar dacă atunci când obținem aprobarea avem parte de un sentiment minunat, este într-adevăr atât de important încât merită să ne luptăm pentru asta și să ne afectăm somnul?

Asta nu înseamnă să nu ne luăm apărarea când este cazul, dar nici să fim atât de obsedați să câștigăm orice dispută și să facem orice pentru a ne apăra dacă cumva am greșit la un moment dat.

Deși am avut dreptate, fără îndoială, de nenumărate ori, am și greșit adesea, și este un consum imens de energie pentru a ieși bine de fiecare dată. Mai ales când e vorba de lucruri mărunte – mai bine ne dedicăm unor cauze colective importante, care au puterea de a schimba lumea.

3 Profilul online

În timp ce un profil LinkedIn de top ne poate influența direct traseul în carieră, este perioada de timp petrecută pe Facebook, Instagram și Twitter justificată cu adevărat?

Chiar dacă pretindem că nu ne pasă prea mult de mediile sociale, noi am selectat cu atenție toate postările și fotografiile, pentru a crea o versiune a rolului pe care vrem să-l scoatem în evidență pentru prietenii, familia și publicul care le percep.

Nu sugerez să începem să publicăm totul pentru a ne asigura că personajul nostru online este o reflectare exactă a noastră, ci mai degrabă încurajez să ne facem persoana reală mai relevantă decât pe cea online.

4 Viața sexuală

Nu vreau să zic că viața noastră sexuală în ansamblu este irelevantă, dar aceasta nu este deloc atât de semnificativă pe cât o facem noi să fie. Lumea noastră este obsedată de sex.

Acceptăm ca starea noastră de spirit, luarea deciziilor și atât de multe alte aspecte din viață să fie afectate de prezența sau lipsa sexului. Știm cu toții că sexul poate fi scandalos, unificator și un milion de alte lucruri între ele, dar merită cu adevărat să ne gândim zilnic la el în medie 10-19 ori, așa cum arată studiile? Să ne bucurăm de rolul pe care îl joacă în viața noastră, dar să nu însemne totul pentru noi.

5 Cât de mult am suferit în trecut

Trecutul nostru ne-a ajutat, fără îndoială, să ne transformăm în ceea ce suntem astăzi și, mai degrabă decât pur și simplu să avem încredere în acest lucru, ne place să ne ocupăm în mod regulat de el ca și cum s-ar întâmpla acum. Haideți să oprim poluarea experienței din momentul prezent cu elemente din trecut.

Este posibil să nu putem controla ceea ce ni se întâmplă în această viață, dar putem controla întotdeauna reacția noastră la lucruri și aceasta include dacă alegem sau nu să retrăim durerea din trecut sau nu. Doar pentru că am fost victime odată, nu înseamnă că suntem obligați să fim victime pentru totdeauna.

Sursa.

 

2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like