Să purtăm aur sau argint? Cum ne influențează metalele prețioase

nature-hand-natural-people-37826

Studiile din ziua de azi demonstrează că anticii aveau dreptate şi că proprietăţile bijuteriilor din metale și pietre chiar ne influnţează starea de sănătate. Voi ce părere aveți despre aur și argint?

Sunt genul căruia îi plac bijuteriile mici, micuțe, finuțe, dacă se poate din metale cât mai prețioase. Mai scap și eu la câte un colier statement din când în când dar, de obicei, când îmi pun ceva masiv – chiar dacă se potrivește – sfârșesc prin a-l scoate cu o secundă înainte de a ieși pe ușă, pentru că mi se pare prea mult. De aceea, la mine în hol se află cimitirul mărgelelor abandonate – dar asta e altă poveste, despre altceva vreau să vorbesc acum.

Am aflat, la un moment dat – și eu, ca toată lumea – că metalele au fel de fel de proprietăți pe care le putem folosi. Nu mai zic de cristale, de care mărturisesc că am o mică colecție (pe care nu le port :D) – știu că există terapii prin cristale, că pot fi încărcate cu energie și unele sunt chiar vindecătoare… eu aleg cel mult o brățară din cristale minuscule de cuarț roz, precum și un cuarțel – tot roz – atârnat de un lănțișor de aur. Rar.

M-am întristat și am zâmbit compătimitor când am văzut, în colecțiile de bijuterii ale unor branduri ale căror haine totuși îmi plac, imitații de cristal de cuarț din plastic, cu imitații de lănțișoare din aur sau argint, Dumnezeu știe din ce metale. Și metalele pot să ne vindece sau, din contră, să ne facă mai mult rău. Nu degeaba sunt atâtea persoane care se înnegresc pe piele și se irită de la gablonțuri. Astfel că, la un moment dat, am decis să nu mai port decât aur sau argint, și acelea în funcție de necesități.

Aurul, panaceu universal

În antichitate, aurul era socotit un remediu foarte puternic pentru spirit şi conferea viaţă lungă, acumulând energie în plexul solar. Un proverb antic spunea că „aurul întoarce răul înapoi la cel care l-a trimis”. Se spunea că purtarea unui inel de aur pe un deget de la mâna dreapta prelungeşte viaţă cu câţiva ani. Cercetătorii moderni au dovedit că aurul are efecte pozitive asupra stării sufleteşti, cu efecte extraordinare asupra depresiilor sezoniere, învigorează şi inspiră încredere în viitor, are proprietăţi antiinflamatorii şi antiîmbătrânirea pielii. Influenţează pozitiv pe cei suferinzi de aritmii, care ar trebui să poarte un medalion sau o cruce de aur la gât. Din punct de vedere astrologic, aurul este ”copilul soarelui”, prin urmare el împrumută calitățile acestuia: putere, strălucire, bucurie de a trăi, dominație asupra celorlalți, încredere în sine, masculinitate, creativitate.

Argintul luptă împotriva infecțiilor

Celebrul medic şi alchimist Paracelsus utiliza argintul ca ingredient secret în remediile contra infecţiilor. În Evul Mediu, când Europa era devastată de epidemii de ciumă, acestea făceau ravagii mai ales în rândul ţăranilor şi a orăşenilor sărăci, nobilii şi aristocraţii rămânând aproape neatinşi. Această protecţie misterioasă şi-a găsit explicaţia ulterior, când s-a observat că apa şi vinul aristocraţilor erau păstrate în vase de argint, iar ei foloseau în mod curent farfurii, tacâmuri şi pahare de argint. În timpurile moderne, acest efect al argintului, de „menţinător” al vieţii, a ajuns să fie cunoscut şi de către oamenii simpli, astfel că în secolul al XIX-lea, fermierii americani obişnuiau să pună un dolar de argint într-o găleată de lapte proaspăt, pentru a-i încetini procesele de fermentaţie. Astrologia spune că argintul este în rezonanță cu luna, prin urmare toate proprietățile lunii – calm, profunzime a emoțiilor, receptivitate, feminitate – se transferă implicit și metalului corespondent.

Știința străveche revine în actualitate

În timpurile străvechi, atât metalul, cât şi forma în care era turnată bijuteria, locul unde urmă să fie purtată aveau semnificaţii bine stabilite, cunoscându-se proprietăţile lor vindecătoare. Se pare că studiile din ziua de azi demonstrează că anticii aveau dreptate şi că proprietăţile acestor bijuterii chiar influnţează starea de sănătate. S-a demonstrat științific că ADN-ul nostru nu devine activ decât dacă este purtător al anumitor metale, și anume fix acele metale amintite în astrologie. Nu știu alții cum sunt, dar eu câteodată simt foarte clar că nu mai suport un anumit inel sau o anumită brățară și, cum le scot, cum mă simt mai bine. Sau, dimpotrivă, în momentul în care mi-am pus o brățară de aur, simt imediat o stare de bucurie și entuziasm. Sunt bijuterii pe care trebuie să le scot imediat ce am intrat în casă dacă vreau să mă relaxez, la fel cum am bijuterii pe care le port continuu de luni de zile. Sunt perioade în care simt nevoia de aur, și perioade în care simt nevoia de argint. Sunt convinsă că metalele au proprietăți bine definite și n-aș risca să port ceva despre care nu știu nimic… cu toate că am sesizat că, dacă ceva nu-i în regulă, corpul meu îl va respinge, pur și simplu.

Adevărul este că altfel te simți când știi că porți o bijuterie dintr-un metal prețios și altfel când îți pui una făcută din același material ca și punga de gunoi. Chiar dacă și cele ieftine arată spectaculos, cele prețioase emană ceva mai mult. Voi cum purtați bijuteriile și ce părere aveți despre proprietățile lor?

 

1 comment
  1. Personal, prefer argintul. Asta nu inseamna ca aurul nu e ok, doar ca mi se pare cam scump si are cam aceleasi proprietati precum argintul (ambele sunt metale nobile). Problema argintului este ca se formeaza pete in timp la suprafara, dar pot fi sterse cu o panza fina.
    Daca nu vrei prea multe batai de cap si iti permiti, aurul este alegerea mai potrivita, insa eu nu sunt foarte pasionata de culoarea argintie. Prefer argintul, pentru ca e mult mai versatil, se potriveste la mai multe stiluri. De exemplu, pot iesi in parc cu o pereche de cercei, dar de obicei bijuteriile din aur se poarta la o imbracaminte mai speciala (cum ar fi o rochie de seara). E mult mai pretentios.
    Insa fiecare cu alegerea sa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like