Terapia sexuală în taoism

top_by_buzillo

O oră de amor face bine pentru sănătate – toată lumea e de acord. Taoismul însă pune condiţii: să nu bată vântul, să nu fie lună plină, să nu fi mâncat înainte…

Taoiştii nu dădeau nici pe departe valoarea frivolă pe care o dăm azi sexualităţii. În afară de menirea ei de a aduce urmaşi, ea făcea parte dintr-o adevărată filozofie de viaţă. Totul era integrat aici. Şi alimentaţia, şi modul de viaţă şi sănătatea. Scopul final, ca în toate artele chinezeşti, era găsirea lui Tao, creatorul şi sursa întregii lumi – sau a „celor zece mii de lucruri”, cum o numesc ei. Te poţi vindeca de boli cu ajutorul sexualităţii sau poţi, chiar prin sex, să te vindeci de disfuncţiile sexuale? Şi una şi alta. Viaţa e privită ca întreg, un întreg în care fiecare lucru îşi găseşte locul.

Sexul taoist dătător de sănătate

Meridianele cunoscute în acupunctură fac ca energia să circule prin corp, umplându-l de sănătate şi vitalitate. Când ceva nu merge, câteva înţepături în puncte bine alese sunt de natură să restabilească echilibrul. Când un bărbat şi o femeie se unesc, energiile complementare yin şi yang se întâlnesc şi devin un întreg. Ele vor iriga din plin meridianele, care vor umple trupurile celor doi cu energia vieţii. Există poziţii şi gesturi speciale pentru a dinamiza anumite organe. Din „Cartea fetei fără complexe”, o culegere clasică de texte sexuale taoiste, spicuim:
–    Întărirea viscerelor. Femeia se culcă pe o parte şi îndoaie uşor picioarele; bărbatul, şi el întins pe o parte, o pătrunde în patru rânduri de nouă ori.
–    Întărirea oaselor. Femeia se întinde pe o parte, îndoaie piciorul stâng şi îl întinde pe cel drept; bărbatul pătrunde prin spate în cinci rânduri de câte nouă ori.
–  Echilibrarea vaselor. Femeia se întinde lateral, îndoaie genunchiul drept şi întinde piciorul stâng. Bărbatul o pătrunde în şase rânduri de câte nouă ori, prin spate.

Cum se tratează disfuncţiile sexuale?

Pentru cazurile de impotenţă, taoiştii recomandă în primul rând reţinerea strictă a ejaculării. Secretul, pentru a reuşi o erecţie din ce în ce mai fermă, este „intrarea uşoară”. Bărbatul trebuie să-şi folosească degetul mare şi arătătorul pentru a forma un „inel-dragon” în jurul bazei penisului, şi să-l introducă astfel în vaginul femeii, „poarta de jad”. Căldura şi umezeala care îl întâmpină acolo ar trebui să-i provoace curând o erecţie naturală. Această metodă reface circulaţia la nivelul organelor sexuale, tonifică muşchii, tendoanele, sfincterele şi regenerează energia la nivelul organelor vitale. Scrierile mai menţionează că tratamentul pentru înlăturarea impotenţei constă şi în actul sexual frecvent, repetat cu aceeaşi femeie, fără niciun fel de eliminări de spermă, de câteva ori pe zi, timp de zece zile la rând.

Restricţii importante

Atunci când un bărbat şi o femeie fac dragoste, întreg universul participă. Ei influenţează mediul înconjurător şi viceversa. De aceea, unele momente în care natura nu e favorabilă unirii sexuale trebuie evitate. Când e lună plină sau eclipsă de soare sau de lună, există riscul ca bărbatul care face dragoste să rămână impotent şi să moară tânăr. De asemenea, trebuie evitate zilele furtunoase, cu ploaie, vânt, tunete şi trăznete. Un copil conceput atunci va fi nebun sau surdo-mut. Imediat după masă este un alt moment interzis. Atunci, energiile sunt „ocupate” cu digestia, de aceea organele vor fi slăbite prin sex. Actul sexual imediat după urinare duce la slăbirea energiilor şi la îmbolnăvire. După baie, când cei doi sunt obosiţi fizic sau intelectual, dacă sunt nervoşi sau trişti unirea lor va duce la lipsă de armonie şi diferite maladii. Ejacularea bărbatului este strict interzisă dacă acesta nu intenţionează să conceapă un urmaş. Ea duce la îmbătrânire prematură şi distruge sănătatea acestuia.

Articol publicat în revista Plafar.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like