7 metode simple prin care să-ţi dai seama că cineva vrea să te manipuleze

beautiful-girls-in-photo-manipulations22

Toată lumea cunoaşte câteva metode simple de manipulare, pe care să le aplice când e la o adică. Dar dacă le foloseşte excesiv, riscă să obţină efectul contrar.

Metodă de manipulare 1: Când ai de-a face cu o persoană care nu-şi poate controla mânia şi mai e şi supărată pe tine, nu sta în faţa ei şi în niciun caz n-o privi în ochi. Încearcă să te poziţionezi alături, aşa te va percepe mai puţin ca pe o ameninţare, şi are mai multe şanse să se calmeze.

Prin urmare, când vezi că cineva se aşează lângă tine exact când tu vrei să-i spui vreo două verzi în faţă, nu te lăsa intimidat. Ridică-te şi spune-i ce ai de spus.

Metodă de manipulare 2: Deschide discuţia cu “Te rog mult să mă ajuţi cu o treabă”. Pentru că în subconştientul colectiv există ideea că a ajuta pe ceilalţi e un lucru bun, şi tuturor ne place să credem despre noi că suntem oameni buni, există mult mai multe şanse să primeşti o favoare.

În regulă, ascultă ce fel de ajutor vrea. Dacă nu eşti de acord, nu te lăsa influenţat, cu riscul de a părea “om rău”.

Metodă de manipulare 3: Reformulează fraza pe care o spune celălalt când îi răspunzi. Această repetiţie o să-l convingă că îl asculţi cu atenţie şi il face să simtă că îl aprobi.

Chestia asta poate să devină enervantă la un moment dat, mai ales dacă cel care vrea să câştige simpatia cuiva nu e suficient de inteligent şi reuşeşte doar să îl îngâne.

Metodă de manipulare 4: Dacă vrei ca cineva să fie de acord cu ceea ce spui, dă din cap în timp ce vorbeşti. E un gest molipsitor. Celălalt va începe şi el să dea din cap, gest care subconştient îl va face să te aprobe.

Îmi place să cred că eşti suficient de atent la tine însuţi încât să nu începi să dai din cap ca o oaie când cineva încearcă să te păcălească cu trucuri de-astea de 2 lei.

Metodă de manipulare 5: Dacă cineva dă semne că nu te place, cere-i să-ţi împrumute un pix. E o favoare minimă pe care nu o poate refuza, şi care îi deschide calea către o anumită simpatie.

Când cineva îţi cere un pix, cel mai bine e să devii circumspect. Sau mai bine să-l întrebi direct ce vrea.

Metodă de manipulare 6: Îndoaie braţele pentru a capta interesul. Orice gest pe care îl faci în timp ce vorbeşti, are potenţialul de a fi imitat. Când constaţi că celălalt te imită, poţi să fii sigur că l-ai câştigat.

Acelaşi lucru ca şi la datul din cap.

Metodă de manipulare 7: Când vorbeşti cu cineva, spune-i numele din când în când. Tuturor ne place să ne simţim importanţi,şi nimic nu reuşeşte să convingă mai bine decât repetarea numelui.

Tocmai pentru că ştiu acest truc, intru la bănuieli când cineva – mai ales dacă nu suntem apropiaţi – îmi tot repetă numele. Nu-i nevoie să-i spui întruna pe nume cuiva dacă nu-l strigi sau dacă nu-l saluţi.

manipul2

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like