Ce-are el de gând cu tine?

Te ia sau nu te ia – aceasta-i întrebarea! Sau era, pentru că acum nu se mai pune problema. Se pune invers: îl iei, sau…?

Are „intenţii serioase” sau…? Fără supărare, expresia sună învechit rău de tot. Prima imagine care îţi vine în minte este o sufragerie de la început de secol, cu toată familia fetei adunată. Un tânăr brav îi cere tatălui, cu noduri în gât, mâna fiicei sale virgine. Ai vrea să fii în locul ei? Poate cu mai puţine noduri şi nu chiar atât de virgină… de ce nu? Chiar dacă nu ne mai obligă nimeni să avem acte ca să fim acceptaţi împreună, trebuie să recunoşti că undeva, în adâncuri, tot visezi să îmbraci rochia albă de dantelă. Doar că bărbaţii din ziua de azi… parcă îşi doresc orice altceva decât „să-şi pună pirostriile”. Şi atunci cum să ştii dacă cel de lângă tine este „Alesul” tău? Sau, mai bine zis: cum ştii dacă tu eşti „Aleasa” lui?

Vrea să locuiţi împreună.

Cu siguranţă, e un semn că te vrea pe termen lung. Bărbaţii sunt un gen de creaturi care spun multe vorbe, dar ceea ce fac este cel mai important. Dacă el îţi scrie cele mai minunate scrisori de dragoste, dar ultimul lucru pe care-l face într-o zi, înainte de a se băga în patul de la el de-acasă, este să te sune şi pe tine… mai bine nu conta pe el. Nu mai citi ce-ţi scrie, citeşte ce face. Dacă e de acord să se întoarcă în fiecare seară în braţele tale, e clar că te vrea. Poţi să devii neliniştită pentru că nu te mai cere odată de nevastă. Poţi să interpretezi asta ca pe o rezervă pe care el şi-o lasă în eventualitatea că va apărea ceva „mai bun”. Dar nu te ajută prea mult. Gândeşte-te bine la motivele pentru care vrei să vă căsătoriţi şi spune-i-le şi lui: sincer şi fără resentimente. Fă-l să înţeleagă că pentru tine e important. Dar evită neliniştea. Dacă tot sunteţi împreună, construiţi tot ceea ce aţi visat. Trăiţi în prezent. Nimeni nu-ţi garantează că, dacă aţi fi avut acelaşi nume, lucrurile s-ar fi petrecut mai bine. Bucură-te de ceea ce ai deja.

Îţi răspunde la orice gest.

Se bucură când îl suni? Îţi răspunde cu aceeaşi monedă la gesturile tandre? Te ascultă când vorbeşti? Îl interesează familia ta sau ceea ce faci? Sunt tot atâtea „semne” că vrea să fie cu tine cât mai mult timp. Nu-ţi pune speranţe într-o relaţie cu un bărbat care nu te sună, nu-ţi răspunde la telefon iar când răspunde e plictisit şi deranjat. Pare evident – dar dacă ar fi aşa, nu s-ar fi scris atâtea mii de pagini despre femeile singure care dau vina pe ele că sunt aşa şi le tot găsesc scuze bărbaţilor care nu le bagă-n seamă. Dacă un bărbat nu te sună, înseamnă că nu simte nevoia s-o facă. Din cauză că nu vrea. Nu-i mai căuta scuze. Foloseşte timpul într-un mod constructiv: caută-l pe acela care se bucură vizibil să fie cu tine. Nu te pune în situaţia de a aştepta atenţia lui ca pe o favoare. Nu ţi-ar plăcea mai mult să fii în centrul atenţiei lui? De ce să te mulţumeşti cu frimituri?

„De unde nu e…

Nici Dumnezeu nu cere” – spune o vorbă din bătrâni. Şi are dreptate. La fel ca vorba aceea: „Dacă dragoste nu e, nimic nu e”. Oricâte trucuri ai încerca pentru a-l seduce sau pentru a-l convinge, tot nu vei fi împlinită dacă el nu vrea. Practic: care e scopul tău? Să fii fericită împreună cu el – o să spui. Dar să nu uiţi partea cu „fericirea” de dragul celei cu „împreună”. Chiar dacă în vechime scopul suprem al unei femei era să se mărite, în ziua de azi sunt multe femei care sunt mai fericite după ce au divorţat de soţul alcoolic sau violent. Înainte de a te asigura dacă intenţiile lui sunt serioase, fii atentă la intenţiile tale. Este el acela care se comportă aşa cum ţi-ai dorit? Şi asta nu doar câteodată, ci mai tot timpul? Nu intra în categoria femeilor care se agaţă de un bărbat în amintirea celo „două luni de fericire” pe care le-au trăit împreună. Dacă se poartă ca şi cum „s-a terminat”, nu-ţi da silinţa să-l ţii lângă tine. Renunţă sincer: dacă îşi dă seama ce-a pierdut, se va întoarce. Dacă nu… cu atât mai bine. Ai scăpat de un chin inutil pe termen lung.

Fereşte-te de bărbatul care…

una zice şi alta face. A zis că vine la tine în seara asta. După care sună să spună că e obosit. Sau nu mai sună. OK – o dată. Dar dacă situaţia se repetă, mai bine uită-l. În definitiv, ai trăit bine mersi şi înainte ca el să apară în viaţa ta. E bine de ştiut că se poate şi mai bine.

critică tot ce spui şi tot ce faci. O fi el inteligent şi te impresionează cu asta. Dar dacă ajungi să fii intimidată în prezenţa lui… Nu e bine. Dacă nu te apreciază aşa cum eşti, înseamnă că nu te merită.

flirtează cu toate prietenele tale. Dacă nu te deranjează, nu-i problemă. Dar dacă devine evident pentru toată lumea, şi chiar şi dacă-i spui tot nu se poate abţine… Mai bine oferă-i lui libertatea să se manifeste, iar ţie pe aceea de a mai căuta…

Articol publicat în revista Benessere.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like