Motivul real pentru care bârfa îți poate distruge viața

27f6f9b9d0b7af0d2a5a7bf1adcc9626

O femeie bârfea cu o prietenă despre un bărbat pe care abia îl cunoştea. În acea noapte a avut un vis. O mâna a apărut deasupra ei şi a arătat-o cu degetul. Imediat, un sentiment copleşitor de vinovăţie a pus stăpânire pe ea. A două zi s-a dus să se spovedească. L-a găsit pe bătrânul preot al parohiei, părintele O’Rourke, şi i-a povestit toată tărăşenia.

“Vreau să te duci acasă, să iei o pernă şi să te urci pe acoperiş, să o spinteci cu un cuţit şi apoi să te întorci la mine!” – spuse O’Rourke. Aşa că femeia s-a dus acasă, a luat o pernă de pe pat, un cuţit din sertar, a urcat pe acoperiş pe scară de incendiu şi a înfipt cuţitul în pernă.

Apoi s-a dus la bătrânul preot parohial, după cum i se spusese. “Ai spintecat pernă cu cuţitul?” spuse el. “Da, părinte.” “Şi care a fost rezultatul?” “Fulgi.”, spuse ea. “Fulgi?” repetă el. “Fulgi peste tot, părinte.” “Acum, vreau să te întorci înapoi şi să aduni toţi fulgii care au fost luaţi de vânt.” “Bine,” spuse ea, “dar asta nu se poate poate. Nu ştiu unde s-au dus. Vântul i-a împrăştiat peste tot.” “ASTA”, spuse părintele O’Rourke “este bârfă!”.

Swami Yogananda a spus:

„Fericirea ta individuală depinde foarte mult de a te proteja pe tine sau pe familia ta de rezultatele negative ale bârfei. Să nu vezi răul, să nu vorbeşti de rău, să nu asculţi de rău, să nu gândeşti rău, să nu simţi răul. Cei mai mulţi oameni pot vorbi despre ceilalţi ore în şir şi pot să alunece sub influenţa bârfei, ca sub o influenţă temporară a unui vin otrăvitor, intoxicant. Nu este ciudat că oamenii pot vorbi de greşelile altora ore în şir, cu un criticism caustic, uşor sau vesel, dar nu pot îndura amintirea propriilor lor greşeli?

Data viitoare când eşti tentat să vorbeşti despre slăbiciunea morală şi mentală a altora, începe imediat să vorbeşti tare despre propria ta slăbiciune morală şi mentală, numai pentru cinci minute, să vezi cum este, dacă îţi place. Dacă nu îţi place să vorbeşti despre propriile tale greşeli, dacă te doare să faci acest lucru, ar trebui să te simţi mult mai rănit atunci când vei spune lucruri neplăcute care pot răni alţi oameni. Educă-te pe tine şi pe fiecare membru al familiei tale să se reţină în a vorbi despre alţii.”

Și ce faci dacă nu scapi de bârfitori?

Din păcate, aproape nimeni nu se poate sustrage efectelor negative ale acestui fenomen. Cu cât ești mai bun, cu atât se vor găsi unii care – din invidie, din neînțelegere sau, pur și simplu, din lipsă de ocupație – te vor toca mărunt. Ce poți să faci? Să ignori și să-ți vezi de treaba ta. Plus: să trimiți gânduri de compasiune și iertare față de cei care te bârfesc. Gândurile negative se lovesc ca de un zid și se întorc asupra aceluia care le produce dacă nu li se ripostează de pe același nivel.

Concluzia? Bârfa poate să distrugă doar viața celor care bârfesc!

sursa: andreilaslau.ro, yogananda.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like