Povestea unei femei care voia să se căsătorească cu un bărbat bogat

f18724140f5be344aaffbd51b51caff0-d4xpkjz

O tânără drăguţă a postat următorul mesaj pe un forum popular:

Titlu: Ce ar trebui să fac ca un tip bogat să se căsătorească cu mine?

… voi fi sinceră în acest mesaj.

Împlinesc 25 de ani în acest an. Sunt foarte frumosă, am gusturi bune şi sunt stilată. Aş dori să mă căsătoresc cu un tip cu un salariu anual de 500 de mii de dolari sau mai mult.

S-ar putea să-mi spuneţi că-s lacomă, dar un salariu anual de 1 milion de dolari este considerat ca fiind un salariu de clasă de mijloc în New York.

Cerinţa mea de fapt nu este mare! Există cineva pe acest forum care are un venit de 500 de mii de dolari anual? Sunteţi cu toţii căsătoriţi?

Aş vrea să întreb: ce ar trebui să fac ca să se căsătorească cu mine o persoană bogată?

Printre bărbaţii cu care am ieşit, cel mai bogat avea un venit anual de 250 de mii de dolari.

Dacă cineva vrea să se mute în zona rezidenţială din vestul New York-ului, 250 de mii de dolari anual nu-s de ajuns!

Sunt aici ca să pun câteva întrebări:

1) Ce zone frecventează cei mai mulţi burlaci bogaţi? (Vă rog lăsaţi mai jos o listă cu numele şi adresele de baruri, restaurant, săli de sport etc.)

2) Ce grup de vârstă ar trebui să vizez?

3) De ce cele mai multe soţii de bărbaţi bogaţi arată mediocru? Am întâlnit câteva femei care nu arată prea bine şi nici nu sunt foarte interesante, dar sunt capabile să se căsătorească cu bărbaţi bogaţi.

4) Cum vă decideţi care poate fi soţia voastră şi care poate fi doar prietenă? (Obiectivul meu acum este de a mă căsători)

“Publicat de Dna. Drăguţă”

________

Un răspuns filosofic de la CEO-ul J. P. Morgan:

Ţi-am citit postarea cu mare interes. Cred că există multe fete ce au întrebări asemănătoare cu ale tale… Te rog dă-mi voie să analizez situaţia precum un investitor profesionist.

Venitul meu anual este peste 500 de mii de dolari, ceea ce îndeplineşte dorinţele tale, aşa că nu-mi pierd vremea fiind aici şi scriindu-ţi.

Din punct de vedere al unui om de afaceri, este o decizie foarte proastă să mă căsătoresc cu tine. Răspunsul este simplu, să-ţi explic:

Punând detaliile la o parte, ceea ce încerci tu să faci este un schimb de frumuseţe pentru bani: persoana A oferă frumuseţe şi persoana B plăteşte.

Cu toate acestea, există o problemă aici: frumuseţea ta va dispărea, dar banii mei nu. De fapt, venitul meu anual cel mai probabil va creşte de la an la an…

Prin urmare, din punct de vedere al economiei, eu sunt într-o constantă apreciere, iar tu într-o constantă depreciere. Şi nu-i vorba de o depreciere normală, ci una exponenţială. Adică în 10 ani valoarea ta va fi scăzut groaznic!

În termenii folosiţi pe Wall Street, fiecare tranzacţie are o poziţie, iar posibilitatea ca eu să mă căsătoresc cu tine are o “poziţie de tranzacţie”.

Dacă valoarea tranzacţiei scade, noi o vindem şi nu e o idee bună să ţinem marfa pentru mult timp pe loc – asta se întâmplă şi cu căsătoria pe care tu ţi-o doreşti. Ar putea fi puţin dur ceea ce-ţi scriu, dar o decizie înţeleaptă este să scapi rapid de marfa care se depreciază.

Oricine are un salariu de peste 500 de mii de dolari anual nu este prost; noi am ieşi cu tine, dar nu ne-am căsători cu tine. Te-aş sfătui să nu mai încerci să te căsătoreşti cu un bărbat bogat. Şi apropo, e mai uşor să devii chiar tu un om cu 500 de mii de dolari salariu anual decât să păcăleşti un om care are deja aşa un salariu.

Sper că acest răspuns ţi-este de ajutor,

semnat CEO al J.P. Morgan

sursa: motivonti.ro

8 comments
 1. Cunosc o femeie care a trait cu un barbat bogat vreo peste 20 ani poate 30, cel putin,… apoi ea s-a depreciat, dar averea lui se “aprecia” tot mai mult… ea nu a si-a ales nicio profesie si nu a lucrat nimic niciodata, pentru ca totul era pe gratis, zi de zi, de dimineata pina seara, 365 de zile pe an, timp de peste 20 ani la rind… Dar,… a imbatrinit, a fost parasita, a trimis-o inapoi in Romania, unde s-a imbolnavit de cancer iar acum traieste minimal, de pe o zi pe alta, cu o locuinta a carui valoare a scazut de zeci de ori si tot ceea ce face acum e sa isi menajeze sanatatea cum poate, sa vind tot ce mai poate vinde pentru un trai minimal … si, desigur, la cei aproape 50 ani s-a apucat sa citeasca despre viata, rolul si rostul ei, biologie, sanatate,… incepe sa aibe preocupari in domenii ale stiintei si culturii … si poate cumva daca nu ii revine cancerul, o mai duce cumva, de pe o zi pe alta

  1. In situatia pe care o descrii, barbatul este cel discutabil. Nu reiese ca femeia l-a luat pentru bani, iar el, dupa 20 de ani, sa nu o ajute?! Cand ai bani multi ajuti si un strain, daramite pe cea care ti-a fost alaturi atata timp. Ooofff…

   1. Dar e normal sa stai sa nu faci nicio profesie, sa nu muncesti nimic sa nu ai nicio sustinere personala ci doar sa cheltui, sa te plimbi, sa faci sex, si … acel barbat sa aibe vreo obligatie pe viata fata de ea ? … Nu cred ca asta e o stare de normalitate.

    1. E drept ca ar fi fost bine pentru ea sa aiba si o profesie dar – daca e sa fim sinceri – cati dintre noi ne vom repezi sa facem ceva cata vreme avem totul pe tava? Sunt sigura ca povestea e mult mai incurcata decat se vede, dar asa, la o prima vedere, iti vin tot felul de idei. Ai dreptate, corect este sa nu judeci pe nimeni, nu stii niciodata detaliile ascunse.

     1. Pentru ca un bun simt elementar al unui om este acela de a nu trai asemenea unui parazit, chiar daca primeste totul pe tava… si asta nu doar pentru ca as vedea-o ca pe o chestiune de bun simt elementar dar ar putea fi de exemplu si situatia cind ceva neprevazut, precum un accident mortal, face ca acel miliardar sa dispara si atunci dispare odata cu el majoritatea sau toate conditiile pe care el ti le-a dat pe tava… iar femeia fara nicio pregatire profesionala, fara niciun an lucrat undeva, fara nicio aptitudine de a cistiga bani de una singura,… pur si simplu va intra intr-o stare de disperare si depresie, boala si apoi moarte. Asemenea atitudini de femei care cauta bogatia cu orice pret ar trebui combatute si descurajate la maxim si nu incurajate sau menajate sau aproape ca sa se considere ca fiind o posibila tinta in viata, scop ce poate ca din anumite puncte de vedere ar merita sa fie urmarit… Ei bine din niciun punct de vedere nu ar trebui urmarit asa ceva si eu consider ca o femeie se poate marita cu un barbat bogat dar sa dovedeasca ca isi respecta statutul de fiinta umana care traieste pe baza principiilor de convietuire specifice fiintelor umane si nu parazitilor pe care ii observam in mediul natural… Articolul descrie foarte precis si detaliat tipologia femeii-parazit care obtine tot ceea ce isi poate dori si imagina de la barbatul formidabil de bogat, iar lucrul comun, probabil, cel mai semnificativ al amindorura este sexul… eventual ar mai putea fi si altele

     2. Acest articol ma surprinde pe acest blog mai ales prin aceea ca multe altele sau majoritatea, ca sa fiu mai precis, aveau cumva o conotare-orientare psihologica, spirituala, precum acel articol legat de continenta sexuala, transmutarea potentialelor biologice… nu inteleg ce rost isi are acest … “articol-citat” …

     3. Descrie – asa cum ai spus – o anumita tipologie feminina, care exista, din pacate. Si concluzia la care invita este exact una dintre ideile forta ale acestui blog: femeile trebuie sa invete sa fie independente, sa se cunoasca pe sine, sa fie puternice – o incantare pentru aceasta lume 🙂

     4. Perfect de acord, atunci postati mai multe despre aceasta cunoastere de sine, dezvoltare interioara, transformare, transmutare si sublimare a potentialelor care extind constiinta, vindeca boli, rezolva conflicte, inalta fiinta in profunzimile ei si ii confera maretie, fascinatie, mai multa atractivitate, vitalitate, calitati deosebite… toate acestea ma preocupa si pe mine si pe multi dintre prietenii mei de pe Facebook….

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like