Eşti mai feminin(ă) dacă…

The_Hug_by_photoart1

…Meditezi. Este o activitate specifică emisferei drepte a creierului, care se ştie că este mai activă la femei. Într-o lume în care suntem atât de ocupaţi încât nu mai avem timp să ascultăm şi să înţelegem ce se petrece în interiorul fiinţei noastre, avem nevoie de meditaţie ca de aer. Meditaţia ne conectează cu lumea interioară, care rămâne uitată dacă noi continuăm să trăim mereu şi mereu numai în exterior, chiar şi când suntem singuri. Faptul că ne uităm la un film sau chiar citim o carte de multe ori ne poartă într-o lume imaginară, ne face să uităm de noi înşine. Aşa că nu mai pierde timpul şi află cât mai repede o tehnică de meditaţie, pe care să o execuţi măcar 20 de minute pe zi. Îţi faci astfel cel mai preţios cadou: pe tine însuţi.

…Mergi în natură. Du-te în parc, în pădure, pe malul unui lac sau pe malul mării. Şi nu-ţi lua cu tine nimic. Pur şi simplu stai liniştit(ă) şi priveşte în zare. Lasă peisajul să te pătrundă. Contemplă imaginile, încearcă să nu te gândeşti la nimic. Observă cum respiri, ce culoare au frunzele în bătaia vântului şi cum se mişcă norii. Nimic altceva. Vei activa astfel aceeaşi emisferă dreaptă a creierului, responsabilă de toate aceste activităţi şi vei aduce în viaţa ta un suflu nou, care îţi va deschide calea către creativitate şi soluţii geniale pe care înainte nici nu puteai să le bănuieşti.

…Creezi ceva / te joci. Poate să fie un desen, un cântec sau o serie de mişcări pe muzică. Atunci când pui masa, aranjează mâncarea frumos pe farfurii. Când găteşti, adu-ţi contribuţia personală la fiecare reţetă. Orice lucru care se naşte din nevoia ta interioară de a crea, intră în această categorie. Mai ţii minte ce stare aveai când erai mic(ă) şi te jucai? Totul în jur căpăta o aură magică, te umplea o vitalitate de nedescris, totul părea dintr-o dată posibil. Şi când suntem maturi, de ce să nu ne mai jucăm? Joaca ne conectează cu emisfera dreaptă şi ne deschide calea către un mod de a privi viaţa mult mai cuprinzător, care ne aduce mult mai multă împlinire în suflet.

…Acorzi atenţie emoţiilor tale. Emoţiile sunt procesate tot de emisfera dreaptă a creierului, cea considerată specific feminină. Aşa că a deveni conştient(ă) de propriile emoţii, a le acorda atenţie şi a le cunoaşte foarte bine ritmurile, te apropie de partea feminină din tine. Societatea ne învaţă să ne reprimăm emoţiile, să nu le exprimăm plenar, mai ales în ceea ce priveşte manifestarea emoţiilor negative. Nu zice nimeni să arunci cu farfurii de pereţi ca să fii mai feminină. Dar poţi, de exemplu, să ştii dinainte despre tine că într-o anumită situaţie te poţi înfuria atât de tare încât să-ţi vină să arunci cu farfurii. Atunci, poţi evita respectiva situaţie sau dacă nu, să spui: „Ah, ce m-am înfuriat!” – în loc de urlete şi văicăreli. Să te aşezi pe un scaun şi să te observi cu mare atenţie. Sau, să priveşti în zare un peisaj frumos 🙂 Feminitatea supremă înseamnă să zâmbeşti cu iubire în faţa oricărui val de emoţie care apare, să-l faci să devină iubire.

…Lucrezi pentru propria ta transformare. Dacă ceva nu merge bine în viaţa ta, emisfera dreaptă îţi va comunica prin intuiţie aceasta. De aceea, femeile sunt primele care „fac scandal” că vor altceva. Această intuiţie capătă câteodată forţa unui uragan, care distruge din calea lui tot ceea ce era vechi şi perimat, pentru a face loc noului şi proaspătului. Dacă schimbarea pe care ai făcut-o nu e cea de care are nevoie sufletul tău, nemulţumirea va continua, până când îi vei înţelege noima. Ca să faci faţă acestei nevoi continue de schimbare în viaţa ta, e bine să studiezi cât mai mult psihologia, filozofia, religiile. Să cunoşti principiile cele mai înalte, astfel încât să înţelegi cât mai bine către ce se îndreaptă sufletul tău, care le ştie deja, dar nu ţi le poate comunica prin cuvinte.

După cum v-aţi dat seama deja, nu numai femeile au nevoie de aceste calităţi. Femininul esenţial este la fel de necesar ca şi masculinul, atât în femei, cât şi în bărbaţi. La nivel profund, conţinem cu toţii atât femininul, cât şi masculinul, suntem potenţial androgini. Dar felul în care suntem educaţi ne îndreaptă mai mult către partea masculină. La şcoală învăţăm să fim cât mai riguroşi, ordonaţi, exacţi – cu alte cuvinte, să ne punem la treabă mai ales emisfera stângă a creierului, cea specific masculină. Sunt calităţi de care avem mare nevoie, dar dacă neglijăm partea feminină, vom fi dezechilibraţi şi nu vom avea succesul pe care ni-l dorim. Cercetările psihologice din ultimele decenii arată că inteligenţa emoţională – cea specifică emisferei drepte a creierului, cea feminină – joacă un rol decisiv în ceea ce priveşte atingerea rezultatelor dorite şi a stării de mulţumire interioară. Dacă ştim aceasta, vom încerca să dezvoltăm ambele emisfere, astfel încât să fim cât mai compleţi.

Atenţie, femininul interior şi masculinul interior se referă la anumite calităţi, înzestrări, capacităţi – nu la aparenţe. Dacă un bărbat doreşte să-şi dezvolte partea feminină din el, nu-i foloseşte la nimic să poarte tocuri şi să se dea cu ruj. De asemenea, aceste calităţi nu determină manifestările sexuale deviate. Un bărbat care îşi va dezvolta latura feminină va putea, de exemplu, să trăiască orgasmul multiplu fără descărcare, la fel ca şi iubita sa. O femeie care îşi va dezvolta armonios masculinul superior, va învăţa să fie conştientă în orice moment şi să-şi controleze la voinţă emoţiile. Subiectul e complex şi cu siguranţă voi mai reveni cu detalii. Stay tuned 🙂

Sursa foto: deviantart.com

0 comments
  1. big, big like, stelutze cat incape, shareuri si alte cele.
    superb articolul precum si modul de a continua (sublima) un subiect grețos. felicitari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like