Punct ochit, punct lovit!

Punct ochit, punct lovit

Cum fac unii oameni de reusesc tot ceea ce isi propun? Care este secretul care te face sa atingi succesul? In esenta, nimic nu te deosebeste de invingatori.Tot ceea ce un om poate face la un moment dat, la fel de bine si ceilalţi pot face, dacă isi doresc cu adevarat.

Stii ce vrei?

Punctul de plecare este, intotdeauna, acesta. Nu poti sa pornesti intr-o calatorie si sa nu stii unde vrei sa ajungi. Un intelept a spus la un moment dat: “Pentru o corabie care n-are directie, niciun vant nu e bun”. Unde vrei sa ajungi? Ce dorinte vrei sa-ti indeplinesti? Care sunt scopurile tale? Clarifica-le unul cate unul, si pune-le in ordine, de la cel mai important pana la cel mai nesemnificativ.

Ce gandesti, dobandesti!

Mintea omului are capacitatea de a atrage evenimente. Nu degeaba se spune: “De ce ti-e frica, nu scapi!” Cand crezi ca vei avea succes, lucrurile se desfasoara cu totul altfel decat daca esti demoralizata si pesimista, nu-i asa? Daca vrei sa atingi un scop, trebuie, in primul rand, sa crezi ca se poate. Nu-ti alege scopul sa castigi un milion de euro pe an, daca tu, in sinea ta, nu poti sa crezi asta. Respecta-ti dorintele sufletului, dar adapteaza-le si la realitate.

Gandirea orientata catre probleme

Subconstientul tau nu intelege ce inseamna “NU”. Tot ceea ce gandesti, el face – ignorand particula “NU”. Daca iti propui: “Nu mai vreau sa ma enervez” – vei avea surpriza sa constati ca enervarea va ramane, bine mersi, in preajma ta. Daca spui: “Trebuie sa inlatur dezordinea din viata mea” – subconstientul se va agata de cuvantul “dezordine”, pentru ca e cel mai puternic in fraza, si va atrage evenimente asemanatoare cu dezordinea.

Gandirea orientata catre rezultate

Focalizeaza-te intotdeauna fata de ceea ce iti doresti, nu fata de ceea ce vrei sa scapi. Fereste-te de particula “Nu” cand iti doresti ceva. Imagineaza-ti, mereu, cu lux de amanunte, rezultatul la care vrei sa ajungi. Dar fii atenta sa nu schimbi mereu detaliile. Pentru ca o imagine sa fie puternica, trebuie sa fie foarte stabila. Ia hotararea, si  nu te mai abate de la ea.

Nu astepta de la altii

Ai grija ca scopurile tale sa nu depinda de ceea ce vor face ceilalti. Daca iti propui: “Sa te intelegi bine cu seful tau” – si intelegi prin aceasta ca el trebuie sa fie altfel… poti astepta mult si bine. Puterea ta de a schimba lucrurile in bine se rasfrange, in primul rand, asupra ta. Nu poti sa fii niciodata sigura de ceea ce vor face ceilalti. Dar poti sa fii sigura de ceea ce vei face tu. Chiar daca stii ca nu poti sa-ti controlezi frica intr-un anumit moment, stii ca, daca dincolo de frica se afla ceva ce iti doresti foarte mult, vei sti cum sa treci prin ea!

Articol publicat în revista Unica.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like