Ţi-ar plăcea să ştii să dansezi la bară?

sheila-kelley-s-factor

Pur şi simplu să te bucuri de corpul tău minunat de femeie. Nu să fii dansatoare într-un bar, nici sportivă de performanţă – ci… aşa. Dansul la bară exprimă, la fel ca şi stripteasul, starea de feminintate în accepţiunea ei primară. Cu senzualitatea ei, cu erotismul ei intrinsec.

Fiecare femeie ştie asta în adâncurile sale, dar societatea în care trăim ne-a învăţat că “nu e bine să fim aşa“. “Numai prostituatele îşi exhibă sexualitatea“. O femeie care îndrăzneşte să emane senzualitate în viaţa de zi cu zi zăpăceşte bărbaţii şi le enervează pe celelalte femei… pentru că ele nu ştiu sau nu pot să facă la fel.

Sheilla Kelley – pe care am văzut-o în Gossip Girl în rol de scorpie – e cea care a dat naştere unui întreg curent la Hollywood, de eliberare a femininăţii intrinsece fiecărui trup de femeie. O mulţime de staruri trec pragul studioului ei în care predă arta dansului la bară şi stripteasul, şi mai mult decât atât, o atitudine pe care ea o numeşte “Factorul S”.

Denumirea vine de la forma literei, care seamănă cu forma pe care ar trebui să o urmeze curbele corpului nostru de femei trezite. Cum a descoperit ea toată treaba asta? La un moment dat, actriţă fiind, trebuia să-şi ajute o colegă la un proiect care presupunea să meargă într-un club de striptease.

A fost cucerită de mişcările unduioase şi de erotismul şi feminintatea unora dintre dansatoare. A simţit că acolo este ceva. Ceva care merită explorat şi înţeles. Şi-a dat seama că întreaga cultură în care ne dezvoltăm conţine o atitudine generalizată de reprimare a feminităţii primare.

Vorbeşte de dansurile ritualice ale fertilităţii pe care le dansau femeile preistorice, de celebrarea eternului feminin şi de consecinţele pe care le-ar avea o astfel de trezire la nivel general. O societate în care femeile sunt reprimate în esenţa lor nu are cum să dezvolte relaţii sănătoase, nu are cum să trăiască în armonie.

Ea găseşte în această reprimare a feminităţii cauza pentru orice boală pe care o trăieşte societatea în zilele noastre. Şi dă o mulţime de exemple. O să vă pun aici doar ce a spus ea la TED, dar o să vedeţi că sunt multe youtuburi, în care este invitată şi la Oprah, şi la Ellen şi în tot felul de talk showuri.

Dar puţini înţeleg cu adevărat ce face ea, de fapt. Majoritatea îşi iau atitudinea – binecunoscută – superioară faţă de senzualitate şi erotismul feminin. Dar când încearcă să-i imite mişcările devin ridicoli, dovedind prin fapte că ea are dreptate.

Mi-a plăcut îndemnul ei pentru orice femeie: “Când intri într-o încăpere, sânii tăi să apară cu cinci minute înainte, iar fundul tău glorios să mai rămână încă cinci minute după ce ai plecat!”  🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like