Când te uiți în urmă, îţi dai seama că de multe ori când te-ai gandit că ai fost respins într-o anumită situaţie, de fapt ai fost redirecționat către ceva mai bun. N-ai cum să controlezi totul, oricât ţi-ai dori. Uneori ai nevoie doar să te relaxezi și să ai încredere că lucrurile se vor rezolva. Sunt forţe mai mari ca noi care le aranjează pe toate, chiar şi când nouă ni se pare că totul este pierdut. Cu condiţia să nu ne pierdem nobilele idealuri şi să continuăm să luptăm pentru ele.
Citeşte mai departe 10 axiome care te ţin legată de fluxul Vieţii:
1. Totul este așa cum ar trebui să fie. Chiar şi cea mai stresantă şi tragică experienţă a vieţii poartă pentru tine un dar. O lecţie pe care, după ce o înveţi, eşti mai puternic. Oricine ai fi, nu se poate să nu ai momente în care îţi dai seama că tot ce ai trăit până acum face parte dintr-un plan mai mare, special pentru tine.
2. Până când nu te simţi cu adevărat pierdut în această lume nu ai de ce să începi să-ţi cauţi adevăratul sine. Sunt mulţi oameni care ştiu foarte bine ce NU vor de la viaţă – este ceea ce critică în fiecare zi, şi motivul lor de veşnică tânguire. E foarte bine să ştii ce nu-i bine, dar e momentul să te întrebi: cum ai vrea să fie? Cum ai vrea să fii? Nu te descuraja dacă foaia pe care trebuie să scrii cu liniuţe se încăpăţânează să rămână albă. Tu încăpăţânează-te s-o scrii, totuşi. Nimeni nu va face asta în locul tău. Şi nici schimbarea majoră de care ai nevoie. Va fi crunt – pentru cel care eşti acum – şi minunat pentru cel care vei deveni.
3. De obicei, durerea cea mai cruntă te împinge să acţionezi. E şi firesc. Dacă eşti mulţumit şi liniştit, de ce ai vrea să schimbi aceasta? De-abia când îţi ajunge cuţitul la os îţi pui problema că ai putea să dărâmi şi munţii. Şi nimic nu te mai poate opri.
4. Una dintre cele mai grele decizii cu care te vei confrunta vreodată în viață este dacă să faci încă un pas sau să-ţi vezi de drum. Dacă tot ce faci este să-ţi urmezi visul, mai fă un pas şi încă unul. Dacă, în schimb, îţi petreci mai tot timpul încercând să schimbi pe cineva, sau te aperi de cineva care încearcă să te schimbe, aminteşte-ţi de idealurile tale şi ia-o din loc. Nu mai e de tine aici.
5. Trebuie să ai grijă de tine în primul rând. Înainte de a avea grijă de alții, trebuie să ştii să-ţi fii propriul tău prieten. Înainte să-i corectezi pe alții, corectează-te pe tine. Înainte de a face pe alții fericiți, fii tu fericit. Nu se numește egoism , se numește dezvoltare personală. Numai după ce eşti echilibrat poți echilibra lumea din jurul tău.
6. Una dintre cele mai mari libertăți este să nu-ţi pese ce crede lumea despre tine. Atâta timp cât te îngrijorează părerea altora despre tine, eşti sclavul lor. Numai atunci când nu ai nevoie de nicio aprobare din afara ta ca să-ţi urmezi visul, poți să te numeşti propriul tău stăpân.
7. E posibil să ai nevoie să fii singur pentru o vreme, până când îţi dai seama că, deși bunurile deținute în comun în relatiile eşuate poate că nu au fost împărțită în mod egal, problemele care au distrus relația sigur au fost. Singurătatea te va face să-ţi conştientizezi hibele şi să nu le mai porţi cu tine atunci când o nouă iubire îţi va bate la poartă. Ca să poţi să îmbrăţişezi pe cineva ai nevoie să ai mâinile libere!
8. Singurul lucru pe care îl poti controla în totalitate este modul în care reacționezi la lucrurile pe care nu le poţi controla. Cu atât te poţi adapta mai uşor la situațiile din viață, cu atât vei fi mai liber şi mai fericit. Dacă reuşeşti să fii într-o stare de acceptare completă a tot ceea ce este chiar aici, chiar acum, cine şi cum te-ar putea clinti? Asta nu înseamnă să fii indiferent. Asta înseamnă că, atunci când e nevoie, poţi lupta ca şi cum nu ai avea nimic de pierdut. Nimeni nu te “are” şi nu te “prinde'” cu nimic.
9. Unii oameni te vor minţi. Se spune că un dușman cinstit este mai bun decât un prieten care te minte. Acordă mai puțină atenție la ceea ce spun oamenii, și mai multă atenție la ceea ce fac ei. Acțiunile lor îţi vor arăta adevărul, şi aşa vei şti să măsori adevărata calitate în relaţiile tale pe termen lung.
10. Dacă te concentrezi asupra a ceea ce nu ai, nu vei avea niciodată destul. Dacă eşti recunoscător pentru ceea ce ai, vei sfârși prin a avea chiar mai mult. Fericirea locuiește în suflet. Abundența nu este despre cât de mult ai, ci despre cum te simți în legătură cu ceea ce ai.