Şi dacă antidotul tau e, pentru mine, otravă?

 

Undeva, departe, la marginea unui oraş, exista o gradină mirifică. Plantele frumos colorate îţi luau ochii şi-ţi mişcau inima, păsări nemaivăzute cântau atât de măiastru, încât cu greu te dezlipeai de locul acela… de fapt, de marginea lui. Pentru că exista o problemă: grădina era otravită. Orice suflet încerca să-i treacă dincolo de porţi cădea secerat: nimeni nu ieşise vreodată viu de acolo. Şi totuşi, era cineva care trăia în grădină: o fată. Frumoasă, încântătoare, la fel ca tot ce se afla acolo – însă probabil otravită şi ea. Altfel, cum ar fi putut să respire aerul acela? Într-o zi, un tânăr trecu pe lângă marginea grădinii şi o văzu. Evident, se îndrăgosti pe loc – nu era nici primul, nici ultimul, doar atâţia îşi pierduseră viaţa încercând s-o atingă pe frumoasa grădinii. Partea interesantă este că, de data asta, şi ea s-a îndrăgostit. Dar în afară de faptul că se priveau şi-şi şopteau vorbe dulci de la distanţă, nu puteau face nimic – fiecare din ei, odată intrat în lumea celuilalt, ar fi murit pe loc! Aşa că amandoi se chinuiau de dor.

Până când băiatul, asiduu căutător de soluţii ca un bărbat adevărat, a găsit o vrăjitoare care i-a preparat un antidot pentru otrava din gradină. Fata a întins mâna printre ramurile gardului, a luat sticluţa, a băut… Şi a murit pe loc. Antidotul lui, pentru ea, acţionase ca o otravă!

Nici nu bănuim cât de diferite sunt lumile noastre interioare, deşi în exterior pare că ne mişcăm prin acelaşi tărâm. Unii ar cădea seceraţi încercând să pătrundă măcar un pic lumile altora, de neconceput pentru ei. Lumile noastre nu sunt aşezate haotic, chiar dacă sunt atât de diverse. Ne organizăm în grupuri cei care suntem asemănători şi punem etichete celor care nu sunt ca noi. Etichete care de multe ori n-au legătură cu realitatea. Dar cine cunoaşte realitatea? Există călători care găsesc ordine şi ierarhie în acest hăţiş de posibilităţi? Care cunosc cărări secrete şi formule magice prin care te poţi potrivi oriunde, fără să fii “otrăvit”? Care ştiu să prepare antidoturi care nu te omoară? Mi-ar plăcea să fiu un asemenea călător.

0 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like