Nu pot să cred că Angelina Jolie şi-a tăiat sânii

angelina
O poză veche şi superbă. Nu ai cum să n-o iubeşti pe Angelina, nu-i aşa?

Da, ştiu că ar fi în stare, e exact genul ei de treabă. În adolescenţă, când era ofticată că pica vreun casting de modeling, îi plăcea să se taie cu cuţitul sau lama. “Nu ştiu de ce, dar ritualul prin care mă tăiam şi senzaţia de durere mă făcea să mă simt vie, simţeam un fel de eliberare şi pentru mine era ca un fel de terapie” – am citit pe un site cu ciudăţenii despre ea.

Şi nu era ea aia care, când s-a măritat prima oară, cu Jonny Lee Miller, în loc de rochie albă şi voal a apărut îmbrăcată în pantaloni negri de piele şi cămaşă albă, pe care era scris cu sânge numele lui? A doua oară, cu Billy Bob Thornton, şi-a legat de gât o sticluţă cu sângele lui (probabil de-aia nu se hotărăşte Brad Pitt s-o ia de nevastă, că cine ştie ce-o să vrea să-i mai taie şi lui, în semn de iubire?).

Norocul ei că s-a îndrăgostit de Brad, un om normal şi cu scaun la cap, care nu dorea decât să aibă copii. Acum, are. O liotă. Cu ocazia asta, Angelina – tot în semn de iubire – şi-a tatuat pe umărul stâng coordonatele geografice ale locurilor în care s-au născut cei 6 copii, 3 ai lor şi 3 înfiaţi.  Peste vechiul tatuaj cu numele unuia dintre foştii soţi. Cu totul, curioşii au numărat vreo 13 tatuaje. Că deh, până la urmă a depăşit vârsta la care să se taie cu lama doar de dragul de a-şi provoca senzaţii.

tatuaj-angelina-jolie-tattoo
Angelina are în total 13 tatuaje cunoscute de public. Dacă or mai fi şi altele, cine ştie?

Şi dacă tot trebuia să arate că a atins un înalt nivel de maturitate, şi-a zis ea că e timpul să-şi taie ceva mai consistent, cum ar fi sânii. Groaznic. În prima zi, când am văzut ştirea, am încercat cât am putut s-o evit. Imposibil. Tot mapamondul aplauda gestul plin de “curaj” al “bravei” actriţe.

Iertaţi-mi tonul cinic, dar alegerea ei mă bulversează. Şi nu mă refer la operaţia la care s-a supus – pe aia m-am străduit s-o înţeleg. Însă nu sunt de acord cu publicitatea imensă care i s-a făcut şi cu consecinţele ei cumplite pentru miliardele de femei din întreaga lume.

Şi dacă ea a ajuns la un grad atât de avansat de tulburare borderline a personalităţii, după cum se pare că dă semne (nu sunt eu mare psiholoagă, dar uite ce scrie aici), de ce trebuie să afle toată lumea? De ce trebuie s-o luăm ca exemplu? De ce citim în presă titluri  gen: “Angelina şi-a tăiat sânii. Tu ţi-ai făcut analize?”. Mai că nu te-ntreabă: “Tu când ai de gând?”.

angelina-jolie-mastectomy-portrait-post-surgery-painting-to-be
Artistul suedez Johan Andersson a pictat-o pe Angelina topless, fără sâni, aşa cum şi-a imaginat că ar arăta ea în urma dublei mastectomii.

Mă tem însă că alta-i problema. Care a fost cel mai palpabil efect al ştirii cumplite despre sânii ei? Miliardele de femei din lumea întreagă au intrat în panică. “Dacă sunt şi eu în pericol?” – nu te poţi abţine să te întrebi. “Dacă riscul ei, care a fost calculat la 87%, a condus-o să facă un asemenea gest, oare eu ce-ar trebui să fac?”

Păi, în primul rând să te duci să te testezi, logic. Doar că testele pentru genele care produc cancerul de sân, BRCA 1 şi 2, costă “numai” 3-4000 de dolari fiecare. Şi ce să vezi, testele astea sunt patentate de o companie numită Myriad Genetics. Cum adică, o companie particulară deţine drepturile de autor pentru nişte gene umane? Da. Adică… orice simplu om de ştiinţă, dacă vrea să facă cercetări asupra acestor gene, gene care se găsesc “la liber ” în corpul omenesc, trebuie să plătească bir la Myriad Genetics? Mmm… cam aşa ceva.

Păi nu e în regulă. Se atentează la libertatea umană, industria genomului uman devine proprietara noastră, se încalcă drepturile omului? Cam da. Asta e şi problema statului american, care se află în proces cu Myriad Genetics. Dacă câştigă, costurile testelor respective vor fi suportate în mare parte de stat, şi vor ajunge la circa 100 de dolari – adică oricine şi le-ar putea permite. Şi să rămână corporaţia cu buza umflată? Nu se poate aşa ceva. Ce ne facem? O băgăm pe Angelina la înaintare şi rezolvăm situaţia.

Să fi fost de vină campania Angelinei că vânzările la Myriad Genetics au crescut dramatic în ultimele săptămâni? Dacă Angelina s-ar fi autociopârţit pentru o cauză nobilă, n-ar fi trebuit oare să susţină de fapt statul american, care ar prelua costurile pentru testările genelor BRCA 1 şi 2?

Nu ştiu. Mai sunt şi multe alte probleme de nuanţă. Cum ar fi că operaţia de mastectomie este făcută în acelaşi timp cu cea de reconstrucţie estetică a sânilor, cu atât mai mult cu cât ea nu avea nicio tumoare. După cum tocmai am văzut la premiera noului film al lui Brad Pitt, unde Angelina a ieşit pentru prima oară în public după operaţie, s-ar părea că are niscaiva umflături în locul sânilor, deci probabil că şi-a pus silicoane în loc. Doamneee!

s2.ziareromania.ro
Angelina acum câteva zile, la premiera ultimului film al lui Brad. Are silicoane sau sutien cu burete? Sânii par la locul lor.

Cum să crezi că eşti mai ferită de cancer cu sâni artificiali în loc de cei naturali? Cum şi-o fi imaginând ea că este alcătuit corpul uman? Şi hai să zic că ea are probleme psihice grave, dar noi ce vină avem? Ce vină au miliardele de femei să fie bombardate cu ştiri care de care mai stupide despre “alegerea” Angelinei?

De ce să o aplaudăm cum face tâmpenia secolului? Toate ziarele, toate revistele, zeci de talk-show-iţe de pretutindeni nu mai contenesc să o laude. “Good for her!”. “Dacă aş afla că unul dintre aştia (zice o prezentatoare corpolentă de culoare, Oprah wannabe, arătând către sânii ei gigantici, pentru care probabil că bărba-su ar face moarte de om) ar atenta la viaţa mea, îi tai pe amândoi a doua zi!”. – nu mai caut linkul că deja mi-e rău.

Nimeni nu vorbeşte despre adevăratele alternative de vindecare a acestei cumplite boli. De ce nu ne spune Angelina despre beneficiile alimentaţiei raw, de exemplu? Despre ultimele studii referitoare la vindecarea pe cale naturală? Se pare că verziturile nu îmbogăţesc pe nimeni, oricât de mult am încerca.

În schimb, de pe urma industriei farmaceutice se fac miliarde. Iar mamografiile provoacă cancerul. Dacă faci prea multe, mai devreme sau mai târziu chiar te expui. Cu atât mai bine pentru fabricile de citostatice.

Dă click aici pentru un documentar despre ce se ascunde în spatele industriei anticancer.

Da, e un subiect cumplit, care ar îngrozi pe oricine. Cum au găsit-o pe Angelina să servească unei cauze aşa-zis nobile? Angelina este o fiinţă care nici măcar nu suportă să fie îmbrăţişată. Sau cel puţin aşa declara acum câţiva ani, inclusiv referitor la mama ei, aceea care i-a inspirat gestul extrem (sper din tot sufletul că între timp s-a răzgândit, spre binele copiilor ei).

Nu mai vreau să insist, aţi înţeles ideea. În toată povestea asta, Angelina s-ar putea să fie o mare victimă. Cineva s-a folosit de slăbiciunile ei psihologice în primul rând, pentru a o determina să se supună unei operaţii care deja a distrus-o. Şi stai să vezi, că în curând vrea să-şi pedepsească şi ovarele în acelaşi mod. Păcat de ea, că era o femeie de o frumuseţe rarisimă.

angelina-jolie-sexy-on-bed
Minunată, Angelina.

Poate că a fost şi plătită, ce mai contează. Problema e ca miliardele de femei din întreaga lume să nu se lase prostite. Să reuşească să deosebească binele de rău şi să nu se lase manipulate într-un domeniu atât de important. Dar e foarte greu, când toată massmedia serveşte cu promptitudine exact cauzei opuse.

Responsabilitatea massmediei este imensă, aş putea spune că această campanie este o crimă împotriva umanităţii în general şi a feminităţii în particular. Dar cui îi pasă de miliardele de victime, câtă vreme miliardele de dolari ajung în buzunarele cui trebuie?

Sau poate că a minţit, poate nu şi-a tăiat sânii şi doar a fost plătită să ne păcălească, să manipuleze opinia publică pentru ca Myriad Genetics să câştige procesul cu statul american sau măcar să câştige cât se poate de mult înainte să-l piardă. Tot ar fi mai bine, măcar pentru ea.

Şi ca să mă conving care-i starea naţiunii referitoare la mastectomia preventivă, vă invit să votaţi mai jos şi vă mulţumesc:

Surse:

http://www.naturalnews.com/040365_Angelina_Jolie_gene_patents_Supreme_Court_decision.html

http://www.naturalnews.com/040366_Angelina_Jolie_gene_patents_BRCA.html

0 comments
  1. Masectomie preventiva? Asta e o aberatie. Eu sunt barbat, si daca cineva mi-ar zice ca am 80% sanse sa fac cancer la testicol as urmari sa traiesc sanatos si sa fac celelalte 20% sa conteze, nu sa mi-l extirpez. Nebunie curata.

  2. Daca medicul Ciomu, ar fi avut marketingul corporatiilor farmaceutice de partea lui, azi era un erou. Toata presa ar fi vuit despre cum i-a salvat el viata acelui om lasandu-l din greseala fara organul viril, cum l-a scapat de SIDA, boli venerice, cancer la prostata si copii nedoriti.

  3. Cumplit! Saraca Angelina… Sper pentru ea ca a mintit, dar ma tem ca nu, totusi… Hai sa isi scoata si ovarele, si in 2 ani vom vedea o femeie cu nimic diferita de una gonflabila! Ce trist!

  4. Si celelalte care ii tin isonul!! E si mai cumplit! Hai sa ne scoatem tot… ce nu ne omoara: apendice, sani, ovare… sa ne punem si o inima artificiala… si gata robocop! Dumnezeule mare!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like