Dacă o iubești , nu o distruge! Toți bărbații ar trebui să citească asta

“Dacă am iubit vreodată o femeie, cu cât am iubit-o mai mult, cu atât mi-am dorit mai mult să o fac să sufere. Frida a fost victima acestei atitudini dezgustătoare a mea.” Diego Rivera

Stiu că o iubesti

Dacă nu ai iubi-o, nu ai fi cu ea. Însă fiindcă ești un om și, ca pe orice om, te definesc cele mai complexe sentimente, este foarte posibil să îți exprimi iubirea în mod greșit. Dacă nu o tratezi așa cum merită, orice relație poate să devină una toxică, distructivă. Ai face bine să o iubești în cele mai curate moduri posibile și să fii mereu atent la comportamentul tau.

Dacă îți e greu să fii mereu conștient de gândurile, cuvintele și faptele tale, îți recomand să îți amintești cum s-a uitat la tine prima oară când ai văzut-o. Ea era tot ceea ce îți puteai dori. Îți mai amintești ? Te-ai îndrăgostit pe loc de frumusețea ei, de spiritul ei rebel, de umorul și de independența ei, toate aceste calități pe care nu le-ai mai regăsit la nicio altă femeie.

Dacă o iubești, fă că ea să rămână așa, frumoasă, veselă, plină de viață, completă. Este adevărat că ea este stăpâna vieții ei, însă aș vrea să înțelegi că și tu joci un rol extrem de important. Modul în care o tratezi se reflectă în modul în care ea se percepe pe sine. De tine depinde dacă ea va străluci sau nu. Este ca o statuie fragilă în mâinile tale și trebuie să ai grijă să nu o spargi.

Dacă o iubești, nu o distruge. Gândește-te că a mai fost distrusă înainte și încă o lovitură nu va mai fi capabilă să suporte. Dacă a ales să fie cu tine, înseamnă că a trecut peste orice temere și nesiguranță și are maximă încredere în tine. S-a pus pe sine în mainila tale.

Nu o dezamăgi. O distrugi atunci când îi spui că știi totul despre ea.

Ea nu e că o carte pe care o deschizi, o citești și apoi o lași. Ea este iubita ta ce așteaptă să fie descoperită în fiecare zi. Fii alături de ea, fii prezent – absența, atât fizică dar și mentală, doare cel mai tare.

Hraneste-i gândurile, emoțiile, ființa. Ai răbdare să îi cunoști sufletul.

Afla că o vei răni foarte tare să știe că nu o vrei, dar ai nevoie de ea. Iubește-o mereu, necondiționat, nu o iubi numai atunci când ai nevoie, nu te folosi de ea.

Stiu că și tu ai la rându-ți bagajul tău sentimental, dar nu-l aduce în relația cu ea. Pe ea nu trebuie să o iubești pentru că știi că te va repara. Pe ea trebuie să o iubești indiferent de starea în care tu te afli.

Existenta și dragostea ei vor umple fiecare părticică din tine, dar dacă ești cu ea doar pentru că tu te simți gol pe dinăuntru, află că o vei distruge.

Si, ține minte, nici ea nu cere să fie reparată. Poate că ți-a împărtășit suferințele ei din trecut și ți-a spus în câte bucăți a fost ruptă, însă nu a făcut-o pentru că-ți cerea să o repari. Ea s-a deschis în fața ta pentru că te iubește și pentru că are încredere în tine și vrea să fie complet sinceră față de tine. Nu o trata ca pe o femeie sfâșaiată. Chiar dacă încă mai are durere în ea, accept-o așa cum e, cu bune și cu rele. Nu încerca să o schimbi. Este imperfectă la fel că și tine și trebuie să va acceptați unul altuia imperfecțiunile.

Ea vrea să fie cu tine complet naturală, fă-o să se simtă în largul ei.

Dacă tu îi arăți luna, ea îți va arată întreagă galaxie.

Dacă o vei trata corect, ea te va trata și mai bine.

Dacă o vei iubi, ea te va iubi și mai mult și nu te va uita.

Sursa

Traducere și adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau

1 comment
  1. “Existenta și dragostea ei vor umple fiecare părticică din tine, dar dacă ești cu ea doar pentru că tu te simți gol pe dinăuntru, află că o vei distruge.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like