Diferența de vârstă nu contează într-o relație. Cu toate că…

La câteva luni după ce a împlinit 40 de ani, s-a îndrăgostit de o tânăra de 24. Oamenii fac lucruri trăznite după ce împlinesc 40 de ani, mai ales că el era deja împreună cu iubita lui, de vreo 12 ani.

Nu a cerut-o niciodată de nevastă, se credea prea cool să facă aşa ceva. Toată lumea se căsătoreşte şi nu ajunge la niciun rezultat. Nişte acte în plus doar complică lucrurile. Aşa, e mai simplu să-ţi iei jucăriile şi să pleci când te loveşte leuca lui Cupidon. Că după 40 de ani nici nu mai ştii ce te-a lovit.

Deci, a plecat. A muşcat din viaţa după care tânjea circa două luni. Intense. Ameţitoare. Obositoare. Domnişoara e ravisanta, dar nu prea citeşte gânduri. După 40 de ani, constaţi că nu mai e la fel ca la 20 să ieși dintr-o rutină. Surprinzător, cel mai la îndemână îţi este să creezi o alta, la fel. De fapt, aceeaşi. În concluzie, a făcut ceea ce ştia el cel mai bine: s-a îngropat în muncă. Şi nici fata nu pare prea fericită.

Mai ştiu o poveste, cu mai puţine amănunte, dar suficiente pentru ideea care ne interesează. Un bărbat de 50, proaspăt divorţat, îşi reface viaţa cu o domniţă de 25. Ca să te vadă o domniţă de 25 când tu ai 50, trebuie să te ţii bine. Şi el se ţinea. Toate bune şi frumoase, până când a realizat într-o bună zi că el nu mai poate nici când vrea ea, nici cât vrea ea, şi cea mai mare preocupare a lui a devenit: cum să facă s-o ţină lângă el. Ce pastile să mai ia? Ce kung fu să mai practice? Ce trucuri să mai aplice?

Pentru că, chiar dacă nu-şi dădea seama, scopul lui era să creeze, împreună cu ea, acelaşi climat pe care îl avusese în căsnicia care tocmai se încheiase lamentabil. Însă priorităţile unui bărbat de 40-50 de ani, oricât de bine se ţine, sunt diferite de cele ale unei tinere de 25.

În materie de femei, pretențiile sunt cam aceleaşi. Trebuie ca Acea Femeie să le fie alături, dedicată trup şi suflet, responsabilă cu nevoile lor de baza. Să ghicească gânduri.

Cu excepţia momentelor în care sunt îndrăgostiţi şi trebuie să cucerească o femeie, bărbaţii au nevoie doar de mame. Şi, după ce au cucerit-o, o transformă tot într-o mamă. Indiferent de vârstă.

Întrebarea care se pune pentru o femeie este: la ce vârstă eşti dispusă să devii mama bărbatului pe care îl iubeşti? Şi: care este vârsta pe care o admiţi pentru bărbatul care te va transforma în mama lui?

Fiecare vârstă a unui bărbat vine cu nevoile specifice. De altfel de mamă are nevoie un bărbat de 25, spre deosebire de unul de 50. Indiferent de ceea ce doreşte să pară el, în momentele lui de glorie.

N-are rost să vorbesc prea mult despre situaţia inversă. Din moment ce oricum o să ajungi mama bărbatului iubit, ce rost are să te complici cu un băieţel. Mă rog, dacă-l vezi că e ambițios și ai șanse să ajungi prima doamnă de mână cu el, poate că merită osteneala, ce știu eu. Dacă madam Macron a putut, de ce nu.

Diferenţele dramatice de vârstă în relaţii nu sunt deloc un impediment, cu condiţia să accepţi ce aduce fiecare vârstă cu ea. Dacă eşti mai matur, să înţelegi că trebuie să-i acorzi celuilalt libertatea de care are nevoie. Dacă eşti mai tânăr, să accepţi să trăieşti într-un ritm mai lentuț.

Oricum, a fi într-o relație înseamnă altceva decât a sta liniștiți și a ne odihni. După ce am pus mâna pe fructul mult dorit, prima preocupare predominantă este să nu ni-l ia altcineva. Să nu cumva să rămânem fără. De aici toate dramele. Vârsta este ceva secundar, care poate complica lucrurile.

Așa că, să lăsăm inima să ne arunce în noianul de experiențe necesare. Dacă ne lovim de diferențe bizare de vârstă, cu siguranță că avem ceva de învățat de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like