Cum mi s-a zguduit armura blocajelor emoţionale la workshopul despre orgasm al lui Andrew Barnes

Am fost astă primăvară la workshopul lui Andrew Barnes despre orgasmul întregului trup. Tema mi s-a părut interesantă, am văzut şi demonstraţiile practice pe net şi mă aşteptam să aflu cât mai multe. Prin asta trebuie să recunosc că mă gândeam la multe explicaţii teoretice. Voiam să înţeleg mai întâi, şi abia apoi să trăiesc fenomenul – în intimitatea dormitorului propriu. Nicidecum nu mă aşteptam la atâta practică în public, printre necunoscuţi.

 Andrew ne-a explicat, e drept, procesul în amănunt. Ne-a dat toate răspunsurile de care aveam nevoie. După care… ne-a pus la treabă. Să ne grupăm câte doi şi să lucrăm. E vorba de energii subtile, nu-i nevoie de prea multe atingeri, dar e nevoie de multă atenţie. Zis şi făcut. Cei care veniseră în cupluri erau mai relaxaţi. Noi, ceilalţi… Ca-n bancul cu: „Acum vrei s-o facem şi fără haine pe noi?”. Cum adică să ne dezbrăcăm?! Dar suntem în februarie! Plus că nu ne cunoaştem…

 Adică românii au venit la un workshop tantric, să înveţe cum e să ai orgasmul întregului trup, şi au stat înfofoliţi? Da. Foarte puţini bărbaţi au rămas la bustul gol. Femeile… cu extrem de puţine excepţii, cu bluză pe gât. Andrew n-a comentat, dar a doua zi a lăsat-o mai moale cu orgasmul şi a venit cu tehnici de de-armouring. Pentru el era clar că suntem plini de blocaje.

 Iar când l-am întrebat la sfârşit ce părere are despre români, n-a accentuat latura ospitalieră, aşa cum mă aşteptam, ci pe aceea inhibată. Se vede că românii au trecut printr-o perioadă lungă şi grea de opresiune pe toate nivelele, care încă îşi spune cuvântul. Chiar dacă printre noi erau destui care n-au apucat mare lucru din comunism, încă există sechele.

 Românii n-au fost niciodată educaţi să fie liberi din punct de vedere sexual. La noi, sexualitatea e privită, în cel mai bun caz, ca un divertisment – dar asta după miezul nopţii, sub ochii critici ai gospodinelor care le taie orice chef bieţilor oameni pe care îi ţin cu străşnicie sub papuc.

 Cu toate sutele de articole educative din Cosmopolitan, Kudika, Unica şi altele asemenea, ca femeie tot nu-ţi vine să-ţi expui vederile despre sex fără să rişti să fii etichetată într-un mod nu prea măgulitor. La noi, sex-shopurile au geamurile opace, iar proporţia de oameni care se simt stânjeniţi să le calce pragul spune multe despre cât de relaxaţi suntem noi, ca naţie, la acest capitol.

 Cine se pregăteşte să protesteze, să se mai gândească un pic. Francezii au un bulevard întreg de magazine de profil, cu vitrine luminoase şi largi. Iar la Amsterdam este un cartier pe care foarte mulţi se vor grăbi să-l critice, având în vedere că cine ştie dacă am putea vreodată să avem şi noi unul la fel.

 Adevărul ăsta e, românii au fost crescuţi după perdea, şi toate răbufnirile literare care vor să demonstreze contrariul nu fac decât să dovedească încă o dată, dacă mai era nevoie, cât de mult avem nevoie să ne exprimăm.

 Andrew spune că n-ai cum să trăieşti o sexualitate sănătoasă şi liberă dacă nu te eliberezi mai întâi de traumele şi blocajele pe care le-ai acumulat în timp. Atât de cele personale, cât şi de acelea pe care le-ai preluat din subconştientul colectiv.

 Traumele şi blocajele se înmagazinează în zone precise ale trupului şi pot fi eliminate treptat, prin mişcări specifice de masaj. Am rămas uimită ce plânset disperat m-a apucat după doar câteva minute după ce persoana – pe care de-abia aflasem cum o cheamă – m-a atins uşor pe un anumit punct din zona pieptului (chiar şi aşa, prin pulover).

 Nu-mi venea să cred ce urlete puteau să scoată unii bărbaţi în timpul masajului abdominal. Se pare că femeile înmagazinează stresuri mai ales în zona pieptului, unde îşi găsesc sălaşul tot felul de emoţii dureroase legate de lipsa iubirii şi a tandreţei, pe când bărbaţii sunt afectaţi mai ales de furie şi lipsă de control, care se acumulează în aria abdominală.

 Aşa că la final, când toată lumea l-a întrebat pe Andrew când mai vine pe la noi şi ce-o să ne mai înveţe, el a spus: „În octombrie. Dar n-o să mai facem full body orgasm, ci de-armouring – că de asta aveţi nevoie.”

Sâmbătă, pe 25 octombrie va fi deja în România, şi-o să ţină mai întâi un workshop care mi se pare deosebit de interesant: Adevărul ascuns despre dragoste şi relaţii”. După care, între 30 octombrie şi 2 noiembrie va fi şi cel despre dezarmurizare: “Vindecarea profundă prin dezamorsarea blocajelor”. Dacă te grăbeşti, încă mai sunt câteva locuri. Eu zic că merită.

2 comments
  1. Nice post. I was checking constantly this weblog and I’m impressed!
    Very helpful info particularly the closing section 🙂 I deal with
    such information a lot. I used to be looking for this particular info for a long time.
    Thank you and good luck.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like