13 semne că îţi iroseşti viaţa, dar nu vrei să recunoşti

happy_by_hippychick7

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu m-am trezit de câteva ori în viaţă cu sentimentul că plutesc în derivă şi că nu trăiesc aşa cum aş vrea. Drept pentru care am schimbat totul.

Aveam cu mine însămi următorul dialog: “Cine sunt? Ce vreau să fac? Spune-mi ce vrei să fac – îmi strigam – şi fac! Numai să-mi spui foarte clar.”

Ajungeam inevitabil la un anumit moment din copilărie, când am avut un fel de “revelaţie”. La veşnica întrebare “Ce vrei să te faci când vei fi mare?” – de obicei nu apucam să răspund, că mi-o lua mama înainte cu părerile ei. Dar când rămâneam singură cu mine, îmi dădeam şi eu răspunsuri. Şi-mi doream să scriu.

N-a fost uşor. Până să mă zgândăre condeiul am trecut prin multe momente de criză şi uitare – şi nici acum nu e cum aş vrea. Cine îmi poate spune ce e cel mai bine să fac cu viaţa mea? Îmi doresc să nu greşesc şi să nu-mi pară rău mai târziu.

De obicei, când eşti copil, comunici mai uşor cu sufletul tău, aşa că răspunsurile pe care le dai sincer atunci par să fie cele mai bune. Dacă nu ţi le-ai dat sau nu ţi le mai aminteşti, te poate ajuta să-ţi faci astrograma. În funcţie de nodul nord şi alte configuraţii semnificative, poţi să restrângi aria de căutări la o zonă accesibilă.

În fine. Câţi dintre noi facem ce este cel mai bine şi ce ne-am dorit? Câţi dintre noi suntem fericiţi şi împliniţi cu viaţa pe care o ducem? Am găsit un ghid al semnelor care apar atunci când NU eşti pe drumul cel bun, care să te îndrepte către o nouă căutare, până când simţi că eşti pe drumul tău şi viaţa merită trăită. Vă fac mai departe un rezumat:

 1. Acorzi prea mult timp lucrurilor care nu merită. Televizor, jocuri pe calculator, navigat în derivă pe net. Prea multe dependenţe, prea mulţi prieteni nocivi, prea multă muncă. Ce faci în majoritatea timpului? Te ajută la ceva? Cum ar arăta viitorul tău dacă vei continua să trăieşti exact la fel încă 10 ani? Dacă nu-ţi place răspunsul, ai înţeles ideea.

2. Te plângi foarte mult. Ştii modelul: lumea e nemulţumită de job, de şef, de prea puţini bani, de prea puţin timp, de iubit, de lipsa iubitului… Numai că văicăreala asta nici nu schimbă lucrurile, nici nu te face să te simţi mai bine, din contră. Aduce şi mai multe neguri. Hai să facem un mic efort şi să descoperim şi lucruri care ne fac plăcere, chiar pentru care putem să fim recunoscători.

3. Nu-ţi pui mintea la treabă. Şcoala vieţii nu se încheie odată ce ţi-ai luat ultima diplomă. Nu te mai sprijini pe gloriile trecutului, du-te şi învaţă ceva nou. Lasă-te provocat de viaţă. Mulţi avem tendinţa să ne construim un “cuib” călduţ în care adăstăm, şi nu ne dăm seama când tâmplele ni se albesc. Când ne-om trezi să nu fie prea târziu ca să mai facem ce ne-am dorit.

4. Gândeşti prea mult negativ despre tine. “Nu pot să fac aia…”, “Sunt prea obosit ca să mă mai duc nu ştiu unde…”, “Am depăşit vârsta pentru asta…” – şi aşa mai departe. Henry Ford spunea: “Şi dacă crezi că poţi, şi dacă crezi că nu poţi – ai dreptate”. Orice gândeşti devine realitatea ta. Ţi-o creezi chiar acum. Îţi place ce vezi?

5. N-ai inspiraţie. Nu-ţi place nimic, nu te interesează nimic. Dar uite ce spun specialiştii: nu există aşa ceva. Sigur este ceva care îţi aduce împlinire, şi trebuie neapărat să găseşti acel lucru şi să îl faci. Pentru tine!

6. Nu-ţi faci planuri de viitor. Pentru corabia care nu are o ţintă, niciun vânt nu e bun. Lasă aia cu trăitul în “aici şi acum”, nu despre ea vorbim acum. Trebuie să ai un scop, un ideal pe care să-l atingi. Chiar şi dacă se referă numai la forma corpului tău, tot îţi dă elan. Dacă îţi alegi un ideal spiritual, cu atât mai mult. Dar ai grijă să fie în concordanţă cu ceea ce crezi cu adevărat, pentru că dacă nu eşti sincer, şi îţi alegi un ideal care nu e al tău, o să te trezeşti că nu mişti şi că eşti gol pe dinăuntru şi deprimat. Aşadar, caută acel ideal în care crezi şi fă-ţi planuri de viitor în legătură cu el.

7. Petreci prea mult timp cu persoane care nu te ajută să creşti. Nu e vorba să colectezi laude sau să te foloseşti de oameni, uneori chiar aceia care te provoacă cel mai mult te ajută să creşti. Dar există şi aşa numiţii “vampiri energetici”, care îţi sug energia şi nu pun nimic în loc. Cum îţi dai seama de asta? După ce te întâlneşti cu astfel de oameni te simţi realmente secătuit. Nu mai ai chef să faci nimic constructiv. Preferi să te refugiezi într-o acţiune care să te facă să uiţi. Mai bine petrece-ţi timpul cu oameni care te inspiră şi te motivează să dai ce e mai bun din tine.

8. Depinzi de telefonul tău mobil. Nu numai să vorbeşti, dar şi să trimiţi mesaje sau să postezi non-stop pe facebook sau pe instagram. Cum apare ceva interesant, în loc să-l savurezi ca atare, te repezi pe telefon să-i faci o poză. Mergi pe stradă când plouă, şi deodată vezi un căţel pe care cineva l-a legat de gard, învelit într-o pelerină roz. Cum să nu pozezi aşa ceva?? Cum să nu-l pui pe facebook? Dar eşti sigur că l-ai văzut cu adevărat? L-ai mângâiat pe botic? Te-ai bucurat cum a dat din coadă? În fine, înţelegi ideea…

9. Dai bani pe lucruri care nu-ţi trebuie. Shoppingul o fi el o terapie în felul lui, dar dacă găseşti în şifonier lucruri pe care ţi le-ai luat acum un an şi încă nu le-ai purtat… ceva nu e în regulă. Pe lângă faptul că ai putea investi banii în ceva care să merite şi pe care ţi-l doreşti, te procopseşti şi cu un gol interior care nu ştii de unde vine. Uite şi de-aici, de exemplu.

10. Nu dormi suficient. Sau nu dormi cum trebuie. Adică între orele cele mai odihnitoare pentru creier şi pentru tot organismul. Adică de pe la 11 noaptea cel târziu până pe la 6-7 dimineaţa. Unii sunt şi mai măiaştri, se culcă pe la 10 şi se trezesc pe la 5. Au parte de câteva ore în plus faţă de ceilalţi care se trezesc mai târziu, mai buimaci şi le ia mai mult timp până când intră într-un mod de lucru constructiv.

11. N-ai suficientă grijă de corpul tău. Te hrăneşti cu prostii, stai într-o poziţie greşită, nu faci mişcare. Şi apoi cine se plânge de boli şi de depresie că nu arată bine?

12. Nu ieşi din zona de confort. Nu eşti dispus să-ţi asumi unele riscuri, de dragul de a-ţi îmbunătăţi viaţa. Sunt multe exemple printre oameni de succes care au câştigat şi au pierdut de mai multe ori averi în viaţa lor. Cred că sentimentul de împlinire pe care îl are un asemenea om nu poate fi nici măcar aproximat de cineva care nu are curajul să schimbe nimic în viaţa lui.

13. Nu-ţi place viaţa ta şi nu faci nimic pentru asta. Eşti fericit? Normal ar fi să ai curajul să spui că “Da”. Sau măcar că eşti mulţumit, că simţi că eşti pe drumul cel bun. Dacă nu… caută. Află. Găseşte. Mişcă-te. Bucură-te. E dreptul tău.

Mda, n-a fost rezumat şi nici măcar traducere. M-au inspirat titlurile şi mi-am spus şi eu părerea. Sunt valabile şi pentru mine toate lucrurile astea, aşa că mi se pare un lucru bun să le dau mai departe, să fie de folos pentru cât mai mulţi.

 Sursa: lifehack.org

16 comments
  1. nr: 3 si nr:5 sunt la fel ..
    Majoritatea Oamenilor au alte prioritati… ce ai scris tu aici sunt niste aberatii..
    Regula 1 ..ar fi sa ai o familie ,un sot minunat care sa te iubeasca..
    2) sa ai copii frumosi si inteligenti
    3) o casa este foarte important ..
    4 ) un serviciu cu un salariu decent
    restul sunt vorbe goale …Sanatate si succes la toate acestea!

    1. stiu si eu ce sa zic… pentru mine nu functioneaza ce spui tu, dar cu toate astea nu cred ca sunt aberatii. fiecare om are idealurile si prioritatile lui. e trist sa nu poti sa le vezi decat pe ale tale, te inchizi singura intr-un orizont foarte stramt, in care toleranta nu incape. sa nu te miri daca si altii te judeca pe tine, asa cum si tu ii judeci.

    2. Si daca se intampla sa ai un sot iubitor dar pe care sa nu-l iubesti? Pt ca-l iubesti pe altul? :/ viata e complicata sau o facem noi. Fericirea e in lucrurile simple :/

      Nu cred ca exista reteta pt fericire ar fii bine daca ar fii si sa mearga si la toti asa n-ar mai fii oameni tristi pe lumea asta 😀

    3. Cu tot respectul, acest articol se adreseaza indeosebi persoanelor care isi pun anumite intrebari in legatura cu menirea lor in viata, care au trecut de cliseul standard cu care am fost toti educati si care se tot propaga in societate, conform caruia sot (sotie) + copii + job bun + casa = fericire. Nu toti oamenii se pot multumi cu nivelul de fericire oferit de cele 4 puncte prezentate de tine, multi incearca aceasta varianta din inertie si renunta la un moment dat, cautand ceva mult mai mult decat atat. Fiecare se multumeste cu un anumit nivel de fericire, in functie de menirea lui in viata. Unele persoane poate trebuie sa se implineasca avand o familie, alte persoane calatorind toata viata, altele rugandu-se in manastiri, etc. Iti doresc multa fericire!

  2. Genial ar fi sa recunoastem cu totii tot ce avem de recunoscut la timpul potrivit si sa incercam sa indreptam aspectele respective din viata noastra,totusi cateodata nu ne iese asa cum ne-am dorit. Oricum foarte fain ce ai scris, destul de partinitor incat sa-mi atraga atentia doar din titlu, felicitari!

  3. Everything in life its complicated or easy, there is no exact formula for life, and if it existed, we would be robots.
    To answer your question… founding a meaning in life its very difficult, but easy to find what you’re good at, knowing what you’re good ca create passion, and from a passion you can find meaning, well… as long as you know how to temper it… unfortunately sometimes passion doesn’t last, especially when people base their passion on something lost by time or other factors… But, passion can be found also in timeless factors… for example some passions that fade: beauty, wealth, professional value, and more… and some that are timeless: honor, love with respect, personal value, and more…
    The scope of a person, in founding who he/she is, its not in searching for what to do, but in doing all things that interest him/she I don’t mean… get crazy by knocking on bars, jumping off planes, or doing immoral action… I mean trying professional interests like art, science, or trying personal interests, like love, family, or trying to find a sense of pace, security, by trusting someone with your life.
    PS: As I said “Everything in life its complicated or easy” the same its love, the secret to make love “easy” its to respect and trust completely the person that you love, otherwise love can be brutal hard…

  4. Nu toata lumea cauta familia perfecta..sunt persoane care au alte priorități…eu spre exemplu am familia perfecta,insa nu ma simt multumita….simt ca m-am nascut pt altceva….pt ceva mare…nu stiu ce imi place sau daca imi place ceva,insa incerc sa aflu!!!Succes

  5. Sanatate!
    Fiecare este retras si din cauza lipsei partilor materiale si financiare! Dar si educatie din pacate nici eu nu sunt prea comunicativ.
    Si fiecare om are un an doi sau trei mai slabi in viata lui: fara servici si fara bani fara inpliniri nu? nu suntem ca aceia cu functi si bani multi care dau din degete si se inplineste un vis.

  6. Vorba cuiva nu suntem Roboti suntem fiinte vi si gresim sau ne enervam si ne resemnam, e si in tot acest timp mai trece si timpul ce sa-i faci si trece si viata si uite asa si noi.
    Omul incerca cat traiesti orce dupa nu mai este nici intristrare si nici bucurie.

  7. Un post foarte bun. Si ti-ai dat cu parerea foarte frumos si foarte clar si practic spus. Este adevarat ceea ce sustii la fiecare dintre puncte si este o lista pe cat se poate de completa. Multumesc pentru efortul de a scrie si a transmite acest mesaj .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like