R.I.P., rippled jeans!

tumblr_mkqroklLC61ral7yzo1_500_large

Cică în Anglia e de prost gust să apari îmbrăcat în haine noi. Cel mai şmecher lord, când îşi cumpără haine, i le dă valetului să le poarte două luni şi abia dup’-aia se îmbracă şi el cu ele. Dacă n-ai o ciupitură pe haine – ceva, chiar dacă în rest eşti ca scos din cutie, parcă nu eşti în regulă.

Dar ştiţi ceva? Eu nu mă pot abţine să nu simt absurdul. Poate sunt de modă veche, dar de ce să dau bani pe nişte blugi gata rupţi? Dacă îi vor rupţi, să şi-i rupă fiecare cum dorește, acasă la el – nu e mai logic aşa?

streetfsn by Nam

Nu mai pot eu de trendurile lor. Oricum, cei care dau tonul la trenduri sunt bărbaţi cărora nu prea le plac femeile… poate cel mult ca prietene. Uită-te în lookbook-urile pentru spring-summer de anul ăsta: nişte uscături fără forme, îmbrăcate în zdrenţe, cernite, încălţate în papuci de mamaie – ce-ar zice madam Chanel să le vadă într-un asemenea hal?!!

zara-spring-lookbook-2014-fime (5)
Zara spring lookbook 2014 – cum să răceşti la rinichi la înmormântare la străbunicu’

Până la urmă, jeanşii s-au impus în viaţa oamenilor tocmai prin faptul că erau foarte rezistenţi – adică NU se rupeau nici dacă legai fiecare crac de câte un cal nebun. Şi acuma de ce, de ce îi facem franjuri înainte de a se naşte??

Partea bună e că pot să-mi port perechea preferată de blugi până la dispariţie fără să mă fac de râs. Partea proastă e că toate dicţionarele de simboluri sunt de acord că hainele rupte rezonează cu lipsuri, sărăcie, suferinţe şi încurcături. Cu o reputaţie proastă şi cu stimă de sine scăzută. Şi eu cred mai mult în simboluri decât în modă.

article-2328877-19ECF24C000005DC-749_634x904

Până şi cele mai stilate fashion icon-iţe îi poartă. Dar nu ştiu de ce, dacă mă uit la oricare din pozele astea cu ochii proaspeţi, fără să mă gândesc că e vorba de un trend, de ”fashion statement” şi alte asemenea, văd pur şi simplu nişte fete necăjite. Cu atât mai ciudat cu cât restul outfitului pare în cea mai mare regulă.

article-2411908-1BA08AE7000005DC-442_306x921

Ziceți că sunt eu de modă veche? Uitați aici, later edit: Iris Apfel, big fashion icon of all times, zice că sunt nebunie curată!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like