De Valentine’s day, fă-ţi cadou… un orgasm!

Şi nu orice fel de orgasm, ci unul… fără atingere! Cel puţin aşa ne promite Andrew Barnes, un sexolog şi profesor de tantra australian, care va sosi la noi în ţară pe 14 februarie şi va susţine un workshop despre acest subiect.

Orgasmul despre care ne învaţă Andrew Banes nu este unul obişnuit, ci un orgasm vindecător, o energie care odată eliberată în corpul nostru, ne deschide poarta către trăiri mult mai ample şi complexe, şi nu neapărat sexuale. Societatea actuală, educată de secole să-şi reprime sexualitatea sau să şi-o exprime pe ascuns, la pachet cu sentimente de vinovăţie, este condamnată la frustrare cu cât vrea să pară mai libertină.

Nu vorbesc de o frustrare prin lipsă de acţiune în sine, ci prin lipsa cunoaşterii a ceea ce reprezintă de fapt propria noastră sexualitate. Faptul că discuţiile referitoare la sex implică o jenă, oricât de vagă, arată că în sinea noastră suntem încă nişte adolescenţi în domeniu.

Faptul că industria pornografică prosperă arată că miliarde de oameni caută în sfera virtuală ceea ce nu pot avea în realitate. Nu există fiinţe umane sănătoase cărora sexul să nu le provoace plăcere. Majoritatea descoperim asta încă din fragedă pruncie. Însă mai devreme sau mai târziu, se va găsi cineva care să ne dea peste mână. Şi dacă nu, ne vom da singuri, prin propriile sentimente negative pe care am învăţat să le avem despre asta.

În cultura orientală însă, atitudinea faţă de sexualitate e puţin diferită. Acolo există o cunoaştere care include sexul în sfera spirituală. O parte din aceste idei au început să intre masiv şi în Occident. A ne grăbi să întoarcem capul cu superioritate, spunând că noi “nu avem nevoie de aşa ceva” sau că “ştim destule în domeni” nu ne ajută să fim deasupra problemei.

E ca şi cum am spune că nu există comete pentru că n-am văzut niciodată una. Există atât oameni care au văzut comete, cât şi alţii care le-au demonstrat ştiinţific. Aşa şi cu sexualitatea spirituală. Dacă n-ai simţit pe pielea ta niciodată ceva de genul ăsta, nu te grăbi să spui că nu există. Mai ales dacă nu te-ai hotărât încă să-ţi închei socotelile cu domeniul.

Mă rog, aţi înţeles ideea. Domnul ăsta australian a descoperit pe pielea lui şi a oamenilor cu care a lucrat că orgasmul se poate simţi şi altfel. Că dimensiunea sexuală poate fi explorată nu numai pentru plăcere, mai mult sau mai puţin efemeră, ci şi pentru vindecarea pe mai multe nivele ale fiinţei.

Aşadar, dacă vi se pare interesant, vă propun să vă petreceţi Ziua Îndrăgostiţilor la workshopul lui Andrew Barnes. Eu una, mă duc.

Înscrieri şi informaţii suplimentare aici.

0 comments
    1. Cerbule, e ca si cum ar gati altcineva pentru tine. Si tu doar mananci. Si sa compari orgasmul cu gatitul… in fine. Stii vorba aia: femeia e buna numa’ la cratita daca nu stii ce sa faci cu ea in pat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like