Dragă Olivia,

tumblr_mu2rqca5qt1qahqyoo1_500
“Cred că viaţa înseamnă să te îndrăgosteşti de persoana potrivită, să faci shopping, să mănânci deserturile tale favorite decadente şi să călătoreşti mult.”

Din primul moment în care te-am privit, mi-am dorit să fiu ca tine. Părul tău, gropiţele din obraji, unghiuţele tale, perfecte de fiecare dată (ce fain că la NY există saloane de manichiură care lucrează 24 din 24!). Ţinutele de o eleganţă desăvârşită, stilul tău efortless chic. Cât de generoasă eşti, mai ales cu producătorii brandurilor de top din fashion. Cum nu vrei tu să-i superi că alegi doar un singur item din magazinul lor şi pleci cu sacoşa plină – noroc că mai ai loc în dressing.

Iubesc înţelepciunea simplă a vieţii care te caracterizează – asta vine probabil şi din faptul că nu laşi să trecă niciun moment fără rost, şi când ai timpi morţi îi foloseşti butonându-ţi inteligent smartphonul cu touch screen. Şi pentru că nu eşti deloc egoistă uite, te implici şi în nenumărate acţiuni caritabile. Ce să mai, sunt îndrăgostită de tine. Aş vrea să fiu copia ta la indigo. Dar, din păcate, una ca tine se naşte odată la un milion de ani. Şi e numai una la un miliard de femei.

Ştiu că sunt multe newyorkeze (şi nu numai) care trăiesc în felul în care ne înveţi tu, căci altfel nu ar mai avea pentru cine să existe toate aceste lucruri minunate cu care te înconjori. Poate n-o să-ţi vină să crezi dar ştii, la noi aici în România, poţi să fii cel mai tare redactor (mă rog, editor) la cea mai tare revistă de fashion şi tot tre să-ţi faci cont de economii dacă vrei să porţi şi tu un pantof mai acătării. Iar manechinele (adică modelele), dacă nu-şi găsesc la timp un sponsor corespunzător, n-or să-şi permită niciodată vreo hăinuţă pe care o poartă pe podium. Cu atât mai bine, mâncăm mai puţin şi poate ajungem să avem şi noi silueta ta fabuloasă.

12aeb509-1534-40f6-b8f0-f285b80a4985_olivia-palermo-bikini-swimwear-incredible-body
Cin’ să fie, cin’ să fie? Vreo fetiţă de 12 ani, zgribulită şi jenată că o vede lumea pe plajă la St Barts ce schiloadă e? Nuu, e Olivia Palermo cu trupul ei “fabulos”!

Deşi… ca să-ţi spun sincer, mie mi se pare că eşti cam slăbuţă şi asta te dezavantajează în cazul în care – no offense – ai vrea să pui ceva în sutien. Sigur, producătorii sunt la curent cu problema, şi cu felul în care ar trebui să arătăm noi toate; motiv pentru care eu una nu încap în niciun sutien pe care mi-l doresc. Oricum m-ar costa cât chiria pe o lună, aşa că ce rost are să mai discutăm.

Ahh, şi iubitul tău! Ce cuplu adorabil! Ce romantic că te-a cerut de soţie chiar de Sărbători, după şase ani de relaţie, ce fericiţi sunteţi! M-a impresionat mai ales atunci când ai spus că şi acum, după atâta timp de când sunteţi împreună, tot mai ai fluturi în stomac. Trebuie să recunoşti că eşti privilegiată de soartă. Există milioane de femei care se îndrăgostesc de cine nu trebuie pe lumea asta. Şi într-un fel nici nu ai cum să le-o iei în nume de rău. Pentru că dacă n-ar avea probleme, psihologii din ce-ar mai trăi?

article-2537562-1A8F353600000578-109_634x784
Ce spune limbajul trupului: ea e ofticată pentru că el i-a spus ceva de naşpa. Dragă Olivia, n-ar trebui să pui la inimă pentru că uite, el se uită în jos, deci se simte vinovat.

Deşi probabil că e vina lor. Dacă ar avea şi ele un ideal, dacă ar munci şi ele să-şi creeze o viaţă a lor, n-ar mai avea de ce să sufere. În loc să se chinuie că iubiţii lor nu le sună, că nu le iau de nevastă (că uite, chiar şi tu ai aşteptat atâta timp şi nu te-ai plâns), că le înşală sau că nu vor să le facă copii (sau că le fac prea mulţi) – mai bine s-ar duce la shopping. E una dintre cele mai miraculoase terapii. Ce altceva te-ar putea împlini mai mult ca femeie decât să aduni munţi (în fine, dressinguri) de hăinuţe şi să te uiţi cu drag în oglindă să vezi cum îţi stau?!

Mda, ar putea apărea o problemă: unde să le îmbraci? Dacă – Doamne fereşte – eşti vreo funcţionară la poştă, al cărei job extraordinar constă în a convinge circa cinci sute de oameni pe zi că viaţa e frumoasă şi roz, după care trebuie să alergi acasă la copilul care a stat deja prea mult cu mama soacră şi constaţi că a şi început să-i împrumute metehnele nesuferite? Sau vreo coafeză (pardon, hair stilistă), care îşi petrece 12 ore în picioare, dând cu foarfeca şi cu foehnul, după care are de gătit pentru familion?

Macarons
Macaroooons!!!

Dar ne rămâne oricând, desigur, partea cu deliciozităţile. Mie spre exemplu, datorită faptului că te iubesc atât de mult încât uneori uit că nu sunt tu, mi se întâmplă să cheltui bugetul pentru urgenţe pe macarons şi sfârşesc în a petrece zeci de ore pe internet, încercând să-mi găsesc nutriţionistul ideal, care să-mi compună dieta perfectă pentru mine. Să nu mă coste nimic, să nici nu simt că o ţin, să dea rezultatele optime în cel mai scurt timp – ca să ajung din nou ca tine.

Nu apuc să găsesc, căci trebuie să mă culc, pentru pentru a mă trezi din nou cu tine-n gând. În fiecare dimineaţă petrec cel puţin o oră încercând să-mi compun o ţinută care să nu te facă de râs – dacă tot te admir, măcar să fie cu folos. Şi uite, tot ca tine, mă pregătesc să călătoresc. Mă duc mereu ba pe Calea Victoriei, ba în Cotroceni, ba în Pipera. Ajung chiar şi în Rahova! N-am timp să mă uit în vitrine – mai bine, că şi aşa am portofelul cam larg. Dar nu pierd ocazia să mă oglindesc în ele. Şi să mă gândesc: Olivia ar fi mândră de mine.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like