De ce ma fascineaza cartea Erosul înălţător?

image description

De altfel, m-a fascinat atât de tare încât m-am apucat s-o traduc! Cunosc puţini autori care să facă o asemenea lumină în domeniul atât de încâlcit al sexualităţii în zilele noastre. Cei care mă citesc (chiar dacă scriu atât de rar în ultima vreme, şi îmi fac mea culpa) ştiu că sunt impactată de subiect. Oamenii nu mai ştiu să se iubească. Tăvălesc prin mocirla pasiunilor inferioare ce au ei mai scump. Erosul nu e vulgar, nu e păcătos şi nu e monedă de schimb pentru orice. Erosul te duce până la Dumnezeu. Dar nu aşa… cu ochii lipiţi.

Există o tradiţie străveche care te învaţă cum. Şi autorul Erosului înălţător exact despre asta povesteşte. Mai mult decât atât, a practicat pe pielea lui. Când am citit odiseea transformării lui sexuale – care e abia pe la ultimul capitol – cred că nici nu mai respiram. Există oameni care trăiesc într-o altă lume decât noi, ceilalţi. O lume în care ceea ce pentru noi este miracol, pentru ei e la ordinea zilei. Au depăşit de mult fricile şi plictisurile noastre. Sunt puternici şi conştienţi.

Analiza pe care o face John Maxwell Taylor e profundă şi sistematică. Trece prin taoism şi tantra, atinge psihologia lui Jung şi Wilhelm Reich, îl aduce în discuţie şi pe Gurdjieff, toate acestea condimentate cu personaje inedite din showbizul american şi nu numai. Nu există nicio afirmaţie neargumentată temeinic. Conexiunile pe care le face sunt briliante şi te conving.

Pur şi simplu, eu cred că dacă toţi oamenii ar citi această carte, lumea ar fi mai bună.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like