Surogatul sexual te vindecă fără inhibiţii

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=zymGiLJBpB8]

Filmul al cărui trailer tocmai îl vedeţi este inspirat dintr-o poveste reală, cea a jurnalistului și poetului american Mark O’Brien. Acesta a rămas paralizat, de la gât în jos, încă din copilărie. După ce și-a petrecut aproape toată viața în spitale, O’Brien trăiește, la maturitate, o depresie severă, pe fondul singurătății și al lipsei de afecțiune. Nu s-a putut bucura niciodată de o relație amoroasă și, din cauza bolii, i-a fost practic imposibil să aibă vreun contact sexual. Ajuns virgin la 38 de ani, jurnalistului îi era rușine de propria sexualitate. ”Mi se părea că viața mea nu are niciun sens. Îmi doream să fiu iubit, mângâiat și prețuit, însă ura față de mine însumi și frica erau prea intense”, mărturisește O’Brien, citat de publicația Seven.

Partenerul sexual plătit, cel mai bun terapeut

După ce s-a sfătuit cu un psiholog, dar și cu un preot, jurnalistul s-a hotărât să apeleze la serviciile unui partener sexual-surogat, care să-l ajute să treacă peste traumele, temerile și depresiile legate de viața intimă. Acest partener de sex a fost Cheryl Cohen Greene, o femeie în vârstă de 41 de ani, soția unui psihiatru. Ea se definește ca „un înlocuitor profesionist care îi ajută pe pacienții unei terapii sexuale să-și depășească inhibițiile”.

Partenerii-surogat, confundați cu prostituatele

Societatea însă, mai exact puținele persoane care au auzit de așa ceva, consideră partenerii sexuali surogat ca fiind un fel de prostituate, întrucât oferă servicii sexuale contra cost. Administratorul unui site cu tematică sexuală, sacredsexuality.co.uk, o femeie care uneori lucrează ca partener-surogat, susține, pentru The Telegraph, că ”O prostituată este plătită pentru a oferi satisfacție imediată clienților pentru amuzamentul și relaxarea lor. În schimb, un partener-surogat oferă terapie clientului și relația lor are are ca scop creșterea încrederii de sine și a capacității de comunicare a acestuia”.

Originea conceptului

Chiar dacă aceste practici nu sunt încă foarte cunoscute, conceptul de partener sexual-surogat s-a născut în anii 1950, când un ginecolog și un psiholog lucrau la o cercetare referitoare la tratamentul disfuncțiilor sexuale. După ce au încercat diferite terapii pe mai mulți pacienți, cei doi cercetători au ajuns la concluzia că relațiile cu un partrener-surogat ar fi singura soluție pentru depășirea depresiilor și a inhibițiilor intime.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=VURpvWosVXI]

Cum a ajuns Cheryl Cohen Greene surogat sexual

În copilărie, îi era frică de orice era legat de sex. La 14 ani, a avut prima experienţă sexuală, în urma căreia şi-a schimbat total părerea: i-a plăcut foarte mult. S-a măritat de tânără, şi a avut şi copii. La începutul anilor 70, a asistat la o conferinţă sponsorizată de The San Francisco Sex Information, un grup care se ocupa de o linie telefonică fierbinte. Şi-a dat seama că nu trebuie să se simtă vinovată pentru că îi place să facă dragoste, şi că îşi poate transforma înclinaţiile naturale într-o carieră. A scris o carte despre experienţele ei – An Intimate Life: Sex, Love and My Journey as a Surrogate Partner – care a stat la baza filmului The Sessions.

Mare Simone predă tantra în lumea întreagă

Cheryl Cohen Greene este doar una dintre multele asemenea terapeute cunoscute. O alta, este Mare Simone, prin cabinetul căreia au trecut peste 1500 de cazuri care au avut nevoie de vindecare sexuală. Ea trăieşte în Statele Unite, unde are o reputaţie de terapeut şi profesor de tantra foarte respectat. Călătoreşte în toată lumea pentru a ţine conferinţe despre sexualitatea spirituală, în care vorbeşte despre importanţa iubirii şi a contactului dintre suflete. E o prezenţă foarte senzuală, deşi are peste 50 de ani, urmăriţi un interviu captivant cu ea aici. Şi mai este un film care te duce cu gândul la acest gen de terapie, Sweet November – Cu Keanu Reeves şi Charlize Theron, film care a inspirat-o pe o altă tânără psihoterapeută înzestrată, Padma Deva, o brunetă englezoaică ce te taxează cu 4000 de lire pentru o şedinţă de două ore. Dacă ar fi toţi pacienţii precum Keanu Reeves, mai că m-aş apuca şi eu 🙂

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Tm249Zbv42Y] Continuatoarele preoteselor din antichitate

Până la urmă, o experienţă sexuală este aşa cum o vezi tu. Dacă eşti convins că este o prelungire a iubirii din suflet şi o şansă de a te întâlni cu divinitatea din celălalt, asta vei avea. Dacă te apucă un râs vinovat şi îţi vin o mulţime de gânduri obscene, atunci nu vei afla nimic mai mult decât atât. Aceste terapeute îşi asumă nişte lucruri care nu sunt neapărat foarte plăcute. Câtă compasiune şi iubire trebuie să fi avut Cheryl Cohen ca să interacţioneze intim cu un invalid, iar el să rămână pozitiv marcat pentru totdeauna. Şi să nu uităm că nu era un oarecare, ci un om inteligent şi complex, care era jurnalist şi scriitor. Mai mult decât atât, surogatele nu se întâlnesc cu clienţii lor doar o dată, ci de mai multe ori, pentru a se asigura că terapia lor îşi atinge scopul. Pe mine, aceste terapeute mă duc cu gândul la preotesele din antichitate, acele femei care oficiau în temple, iar sexualitatea lor avea un scop sacru. Mai există sexualitate sacră în zilele noastre? Şi dacă da, sub ce formă? Iată nişte întrebări care mă fascinează, şi cărora le caut răspunsuri.

Surse: evz.ro, eastbayexpress.com, dailymail.com.

0 comments
  1. O sa caut si eu acest film. Foart intersant mai ales ca este inspirat din viata reala.
    Nu stiu la ce te referi prin sexualitate sacra, insa cred ca in anul 2012 , din pacate putine lucruri mai sunt sacre, asa ca sexualitatea cu atat mai putin.

    1. George, eu sunt convinsa ca exista sexualitate sacra, chiar daca majoritatea oamenilor nu e la curent. Eliade a scris despre ea, si nu numai el. Si daca iubirea este Dumnezeu, iar sexualitatea – cel putin atunci cand oamenii sunt indragostiti – este o expresie a iubirii, nu e greu sa ne imaginam cum ar fi. Sunt autori care considera ca sexualitatea poate fi o cale care te duce pana la Dumnezeu, deci trebuie ca exista si o varianta sacra a ei. Despre asta vorbesc de multe aici ori pe blog, la sectiunea „sexualitate”, si o sa tot vorbesc… ca ma fascineaza subiectul 🙂 De fapt, depinde de fiecare dintre noi ce fel de sexualitate alegem sa avem.

  2. Scrii minunat 🙂 Si filmul este foarte interesant . Stiam povestea aceasta, nu stiam ca s-a realizat si un film dupa ea. Sexualitatea sacra exista…si probabil ca cu cat vom fi mai multi o cautam, cu atat o vom gasi gasi mai repede 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like