Uite aşa arată un bărbat adevarat

A zis cineva la un moment dat că am negljat categoria despre bărbaţii adevăraţi? Ei bine, vă ofer astăzi un film cu povestea unui astfel de exemplar. Unul care are un ideal ce pare imposibil, pentru care se luptă, şi pe care reuşeşte să şi-l îndeplinească în final.

Filmul e inspirat dintr-o poveste adevărată, cea a lui Homer Hickam, fiu de miner dintr-o localitate în care toate lucrurile importante se petreceau sub pământ, iar el visa să zboare în cer. A ajuns inginer la NASA.

Un bărbat adevărat este, cred eu, unul care în primul rând inspiră respect. Pentru că viaţa lui are un scop de care e conştient. Pentru că tot ce face are sens. (Asta face ca femeia de lângă el să fie şi ea inspirată să-şi trăiască rolul arhetipal – acela în care îl hrăneşte, are grijă de el dar îl şi fascinează şi îi este muză. Altfel i se urcă la cap, devine dominatoare şi toată lumea se duce de râpă – dar despre asta vom mai vorbi).

Apoi, mai cred că trebuie să fie curajos. Asta nu înseamnă că nu ştie ce-i frica – dimpotrivă. Curaj este atunci când faci un lucru în pofida faptului că îţi tremură izmana – dacă e vorba de un scop nobil. Altfel e bravadă şi devine ridicol.

O altă calitate importantă a unui bărbat adevărat este că găseşte soluţii în loc să creeze probleme. Prin asta catalizează oamenii care se grupează instinctiv în jurul lui. Se simt protejaţi şi inspiraţi să îi fie alături şi să-l ajute.

Mai este şi puterea de sacrificiu pentru cei pe care îi iubeşte. Altruismul unui bărbat e mult mai impresionant decât cel al unei femei – aţi observat? Probabil pentru că femeia e altruistă prin natura ei, pe când bărbatul, când devine astfel, dă dovadă de eroism. Aici se află şi germenele adevăratei tandreţi masculine.

Păcat că nu e subliniată mai mult în film şi povestea cu fata. Dar chiar şi atât cât este, îţi dai seama că băiatul ştia să discearnă între o pasiune trecătoare şi iubirea adevărată.

Mai sunt şi alte calităţi bineînţeles, despre care mai vorbim altădată. Deocamdată, vă las cu filmul pe care îl puteţi vedea integral cu subtitrare aici.

M-aş uita numai la filme din astea – chiar vă rog frumos, dacă mai ştiţi, mai spuneţi-mi şi mie.

0 comments
   1. Foarte bun filmul “Good will hunting” este un film frumos..dar acesta chiar imi place pentru ca intamplator sau NU..sunt si eu f f pasionat de NASA..si numai si de sexualitate..siteul meu este bigjoe74 tot aici..pe wordpress.

    Chiar imi pare bine ca am dat de blogul tau..bravo..si adevarat ceea ce zici..si o sa te miri ..CUM..am dat de blogul tau..dar mai conteaza?
    😉
    Alex

 1. Barbatul este constiinta, femeia este energia. Perfectiunea vine dintr-o colaborare armonioasa bazata pe iubire reciproca si cel mai bine au reprezentat aceasta chinezii atunci cand au facut acel desen in care avem un cerc impartit in 2 jumatati: una alba si una negra; in jumatatea alba gasim un punct negru in jumatatea neagra gasim un punct alb. Aceasta inseamna pe de o parte ca nu putem exista ca o sigura directie ( cu alte cuvinte nu exista yin in totalitate sau yang in totalitate ) si ca armonia intregului este data de imbinarea armonioasa a lui Yin cu Yang. Adica feminin masculin. Din aceasta perspectiva eu cred ca responsabilitatea revine tuturor, deci nu putem vorbi despre barbati sau femei adevarate. Putem vorbi despre oameni in general si despre calitatile lor. Si atunci cand avem pretentii este bine sa le avem mai intai de la noi insine prima data. Cred ca mai degraba avem nevoie sa devenim noi un model inainte sa cerem ceva. Atunci cand noi vom deveni un model de urmat cu siguranta vor veni langa noi cei care ne sunt cumva apropiati.
  Ceea ce vreau sa spun mai precis este sa intelegem ca mereu si mereu vom fi langa cei care ne sunt asemanatori, sau ceilalti ne reflecta.
  Daca dorim barbati adevarati …… atunci fiti femei ADEVARATE.
  Imi cer scuze daca cumva jignesc pe cineva fara sa imi doresc aceasta, dar cred ca este timpul sa lasam deoparte aceasta ”lupta”, nefireasca dealtfel, intre sexe si sa reusim sa traim in armonie calauziti doar de iubirea profunda la nivel de suflet.

  1. Draga Costica, ai devenit cel mai puternic critic al meu 🙂 Nu stiu unde vezi tu o lupta aici. Pur si simplu am punctat niste lucruri care exista. Personajul principal din acest film chiar are niste calitati deosebite, care m-au impresionat si m-au inspirat sa vorbesc despre ele. N-am vrut sa critic pe nimeni, dimpotriva, am scris cu admiratie. Probabil ca n-ai avut timp sa vezi filmul, chiar e deosebit.

   1. Critica, chiar si involuntara, exista in textul tau, sau macar in subtextul lui: e foarte mic pasul spre intrebarea implicita “De ce nu pot fi toti barbatii ca asta?”… 😉

 2. Esti simpatica – nu caut sa critic ci sa exprim diferit anumite nuante. Ca sa nu dai impresia de partinire trebuie sa iti pastrezi neutralitatea. Sau sa fii martor cu alte cuvinte. Sunt si alte filme ce ipostaziaza natura masculina intr-un mod deosebit. Filmul este bun, titlul articolului reflecta o opinie ce nu lasa loc de interpretari. Imi place cum scrii si ce subiecte abordezi, le apreciez foarte mult si tocmai de aceea caut sa polarizez situatia. Asa ca te rog nu te supara – este doar o alta perspectiva asupra unei imagini … pup.

 3. Ai adus multe laude acestui film asa incat am folosit link-ul si am vazut filmul, nu-mi pare rau deloc…multumesc de tip…
  Daca ti-a placut de el, cred ca mai exista astfel de barbati printre noi, cauta-l si vei fi fericita…Succes…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like