Ce-a fost mai întâi: mersul sau orgasmul? Adică acest mers “orgasmatic” este o predispoziţie sau o consecinţă a unui comportament dobândit? Părerile sunt împărţite. În film, o doamnă psiholog Sheri Meyers spune că ea nu crede în studiul oamenilor de ştiinţă citaţi de Daily Mail. Că nouă ne place să vorbim despre sex, că e o idee simpatică, dar de aici până la a spune că dacă nu mergi nu ştiu cum înseamnă că nu poţi să ai orgasm nu ştiu de care… e cale lungă.
Interesant ce faţă tristă face reporteriţa când psiholoaga spune că scopul unei femei este să aibă orgasm, nu contează de care. Se vede treaba că e un subiect care o arde. Iată despre ce e vorba în studiul respectiv:
În Belgia, la Institutul pentru Studiul Familiei şi al Sexualităţii din cadrul Universităţii Catholique de Louvain, cercetătorii au demonstrat că poţi cunoaşte istoria sexuală a unei femei după modul în care păşeşte. Specialiştii belgieni au vizionat clipuri cu femei care mergeau şi au fost capabili să le identifice pe cele care au orgasm în timpul actului sexual.
Pentru studiu a fost filmat mersul mai multor femei, dintre care unele aveau orgasm vaginal în timpul actului sexual, altele nu. Ulterior, mai mulţi sexologi au fost rugaţi să încerce să recunoască statutul orgasmic al fiecărei femei în funcţie de mersul prezent în filmări, fără a şti dinainte detalii despre activitatea sexuală a femeilor respective.
Sexologii au putut recunoaşte după mers femeile care aveau de obicei orgasm, cu o precizie mult mai mare decât cea posibilă doar prin hazard.
Oamenii de ştiinţă cred că anumite caracteristici ale vieţii sexuale se reflectă în mers deoarece, pe lângă faptul că orgasmul are un efect asupra sănătăţii mentale, el poate relaxa anumite grupe de muşchi.
“Cercetarile confirmă legătura dintre orgasmul vaginal şi o mai bună sănătate mintală. Unele teorii de psihoterapie au găsit o legătură între blocarea unor grupele de muşchi şi tulburările atât comportamentale, cât şi ale funcţiilor sexuale. În terapia funcţional-sexologică, accentul cade pe tratarea prin ameliorarea mişcărilor voluntare. Cercetarea de faţă a examinat asocierea dintre mişcarea generală zilnică şi capacitatea de a avea orgasm vaginal”, subliniază lucrarea.
Studiul a evidenţiat că orgasmul clitoridian nu are acelaşi efect asupra corpului şi, implicit, a mersului, precum cel vaginal. Mersul femeilor care au constant orgasm vaginal se caracterizează printr-un ritm specific, mişcări pelviene şi de rotaţie vertebrală mai ample. Conform cercetătorilor belgieni, musculatura relaxată le face pe aceste femei să aibă un mers fluid, energic şi senzual.
Şi apropo de legătura dintre orgasmul vaginal şi sănătatea mintală, vă recomand un film simpatic, despre cum a fost inventat vibratorul 🙂
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=4FWReqkTWfA]sursa: descopera.ro
0 comments
Uuu pare interesant filmul
O sa razi :))
A fost minunat. Ce-i drept imi si place Maggie Gyllenhaal (de cand am vazut-o in Secretary) si ma atrag filmele astea cu atmosfera vintage.
Si pe miineee! Ma bucur ca ti-a placut.