Ejacularea feminina, un mister nedezlegat

Aproape 60% dintre femei au ejaculat un fluid in timpul orgasmului, 6% ejaculeaza de fiecare data si 13% doar ocazional. In ce categorie te incadrezi?

Revolutia sexuala din anii ’60 a scos in evidenta o noua atitudine a femeilor fata de sexualitate. Nu mai acceptau rolul de jucarii sexuale ale barbatilor, luptau pentru a castiga dreptul de a avea orgasm. Asta dupa ce statisticile aratau ca numai 60% dintre ele experimentasera asa ceva in timpul actului sexual cu un barbat… Un procentaj mare, avand in vedere ca noile sondaje arata ca doar 25 % se bucura in prezent de orgasm. Egalitatea femeilor cu barbatii trebuia sa se manifeste si in dormitor. De ce sa nu si sa ejaculeze?
Ejacularea feminina, un mister
La fel cu cea masculina, ejacularea feminina este produsa de glandele Skene care inconjoara uretra si care sunt similare cu prostata masculina. Cel putin aceasta este una din teorii, pentru ca la femei lucrurile nu sunt deloc atat de clare ca in cazul barbatilor. Una din indoielile ridicate de oamenii de stiinta este legata de marimea acestor „glandute”, care nu o depaseste pe aceea a unui bob de mazare, iar deschizatura acestora rareori atinge marimea unui varf de ac. Aceasta fiind situatia, este destul de greu de crezut ca de acolo pot aparea revarsarile abundente de fluide pe care unele femei le manifesta in momentul orgasmului. Supus analizei, acest lichid s-a dovedit a fi format din: substanta de lubrifiere vaginala naturala (produsa de glandele Bartholin, aflate la baza intrarii in vagin), precum si mici cantitati de urina. Aparitia ejacularii feminine este intotdeauna pusa in legatura cu stimularea punctului G, care se afla la circa trei centimetri adancime, pe partea anterioara a vaginului.
Fluidele si orgasmul feminin
Nu tot ce iese prin vagin este ejaculare – ar suna o parafrazare a proverbului bine-cunoscut. In primul rand, in momentul orgasmului glandele Bartholin si-au facut deja datoria si au lubrifiat deja vaginul in mare masura. Cu cat excitatia este mai mare, cu atat aceste lichide sunt mai abundente. Totusi, nu ele sunt cele pe care oamenii de stiinta le numesc „ejaculare feminina”. Lichidul de lubrifiere este alunecos si se elimina prin deschizatura acestor glande care se afla la baza labiilor mici.
In cazul orgasmului urinar cu descarcare, ceea ce se elimina este chiar urina. Lichidul ejacularii feminine se elimina tot prin uretra, dar nu contine decat mici cantitati de urina, iar restul este ceva asemanator cu lichidul pe care il elimina prostata masculina, dar bineinteles lipsit de spermatozoizi.

Ejacularea feminina

Orgasmul feminin, mai complex decat cel masculin
Anatomia intima a femeii este un subiect departe de a fi epuizat de catre oamenii de stiinta. In privinta orgasmului, femeia este capabila de o varietate impresionanta. Femeile pot avea orgasm clitoridian sau vaginal, ori pot avea o combinatie din acestea doua. Pot avea orgasme cervico-uterine, atunci cand sunt stimulate extrem de adanc, intr-o stare de profunda relaxare. In aceste cazuri, poate aparea chiar deschiderea colului, iar senzatiile sunt foarte intense, ca o „transa erotica”. Pot avea, de asemenea, orgasm urinar, atunci cand sunt stimulate in zona uretrei, avand vezica urinara cat mai plina. Orgasmul de acest tip poate fi insotit sau nu de descarcare de urina, iar femeile care il au il descriu ca pe o senzatie de fluidizare a intregului corp, care parca si-ar pierde consistenta materiala si devine un „nor” de placere.
Cu ejaculare sau fara?
In cazul barbatilor, scrierile traditionale orientale spun ca ejacularea secatuieste vitalitatea si ar trebui evitata. In taoism, o picatura de sperma este considerata mai pretioasa decat una de sange. Orgasmul si ejacularea sunt doua fenomene care pot fi separate – lucru care in cazul femeilor este foarte clar. Si daca starea care urmeaza dupa descarcarea oricaror fluide din zona genitala este una de vlaguire si secatuire, mai bine sa ai orgasm fara ejaculare. Important este ca dupa ce faci dragoste sa te simti revigorata si implinita, si nu sa ai cine stie ce performante doar de dragul de a experimenta.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Nk04pwa8vK8]

Textele sacre orientale spun ca femeile pot “ejacula” un lichid abundent si misterios in timpul unor orgasme foarte profunde. Orgasmul este un fenomen complex, care poate sa te “atinga” doar la nivel sexual si sa se termine foarte repede, sau – daca in sufletul tau exista aspiratii mai inalte – sa-ti trezeasca si alte “domenii” ale fiintei. Daca pornesti de la ideea ca Dumnezeu a creat lumea printr-un act de “ejaculare suprema” (suna teribil, dar cam asta este abordarea orientala), si cu acea ocazie a avut un orgasm cosmic, poti sa ajungi la o abordare mult transfigurata a sexualitatii. Teoria spune mai departe ca, daca vrei sa folosesti sexualitatea pentru a ajunge inapoi la Dumnezeu, va trebui cumva sa prcurgi drumul invers. Adica ejacularea te duce catre un proces de creatie – a unei noi vieti, la nivel uman – de exteriorizare. Daca vrei sa ajungi inapoi la origini, trebuie ca ejacularea sa nu se produca niciodata, ba chiar Mantak Chia vorbeste despre ceva numit “injaculare”, o transformare a spermei in energie care apoi este ridicata catre centrul suprem al fiintei, care se afla in crestetul capului si care face legatura dintre om si Dumnezeu. Dar femeile rezoneaza, prin natura lor, cu ceea ce este creat. Lor li se “permite” sa elimine anumite fluide in timpul actului sexual sacru. De altfel, aceste lichide nici nu contin vreo substanta susceptibila de a da viata, ca in cazul barbatilor. Si nici nu se stie de unde anume apar, mai ales cand sunt in cantitati apreciabile. Orientalii spun ca ele pur si simplu reprezinta materializarea unor energii foarte inalte, ale gratiei divine. Dupa cum se vede, problema “e complexa si are multe aspecte” 🙂 Ramane de experimentat.

Sursa: benessere.ro

2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like