De ce mimează femeile orgasmul?

“Falsele gemete si tipete de placere ale femeilor in dormitor nu au nimic de-a face cu protejarea sensibilului ego al partenerului de pat, ci tin de insecuritatile personale si de frica de intimitate, spun oamenii de stiinta.

Aproximativ 60% dintre femei si, surprinzator, 25% dintre barbati simuleaza orgasmul in timpul actului sexual sau a unei reprize de sex oral, arata un studiu realizat la Universitatea Temple, citat de LiveScience.

Explicatiile acestui comportament au fost intotdeauna contradictorii, lansand discutii interminabile. Insa cercetatorii americani cred ca au descoperit motivele din spatele acestui gest: ele tin de frica de intimitate, de nesiguranta, de imposibilitatea de a realiza o conexiune emotionala. Toate aceste probleme ale femeilor (si ale barbatilor, uneori) pot duce la dorinta de a scurta cat mai mult momentul de intimitate.

Studiul a scos insa la iveala faptul ca multe femei mimeaza orgasmul pentru a-si creste propria perspectiva asupra satisfactiei sexuale personale. Iar aceasta strategie poate nu ar trebui pusa la indoiala, este una dintre uneltele lor in scopul de a ramane cu gustul unei experiente sexuale pozitive, a explicat coordonatorul studiului.

Practic, a simula orgasmul este un fel de a-si proteja propriul ego, in timp ce partnerul ramane abordabil si cu alta ocazie.

De obicei femeile carora le este greu sa se apropie de altii la nivel emotional au o problema si in ceea ce priveste intimitatea pe plan sexual. Practic, nevoia de a mima un orgasm este atat o cauza, cat si un simptom, un efect, explica cei implicati in studiu.”

Eu aş spune chiar mai mult. Singura dată când am mimat un orgasm n-a fost ca să-i satisfac omului egoul (căci deja mă enerva), nici din nesiguranţă, ci… ca să se termine mai repede totul! Pentru că nu-mi plăcea modul în care se comporta cu mine. Pentru că găseam respingătoare starea lui de a fi posedat de propria lui plăcere, uitând că mai sunt şi eu pe acolo. Era scufundat în animalitate. Practic, în acele momente eu devenisem obiectul cu care el se masturba. Singurul lui scop era să se descarce. Gândul stupid că asta înseamnă dăruirea unei femei faţă de bărbatul ei, izvorât din veacuri de ignoranţă feminină, îmi apărea lipsit de cel mai  elementar bun simţ. Cu toate astea, nu i-am dat două palme să se trezească, şi nici nu i-am spus că vreau să ne oprim. Femeile au în ele “gena” diplomaţiei. Sau teama de a nu o “încasa” – căci din partea unui “animal” te poţi aştepta la orice. Dar din moment ce sexul, dragostea, amorul – sau cum vrei să-i spui – se face în doi, trebuie că beneficiile sunt de ambele părţi. Mi-e greu să cred că motorul tuturor declaraţiilor, idealurilor şi sacrificiilor pe care doi oameni le fac pentru a fi împreună – acea atracţie frenetică dintre ei – a fost făcut pentru a distruge totul. Pur şi simplu nu are sens! Trebuie că există un motiv mai bun pentru ca acea atracţie să se împlinească şi să facă să crească iubirea iniţială, nu s-o înlăture.

Însuşi faptul că îţi vine ideea să te prefaci că ai orgasm arată că nu ai înţeles nimic din ce se petrece. Orgasmul ar trebui să fie împlinirea actului erotic, fuziunea plenară cu iubitul pe care ţi l-ai dorit atât. Tradiţiile sexuale orientale cred că orgasmul poate duce până la Dumnezeu! Universul întreg a fost creat ca urmare a “orgasmului” cosmic al aspectelor divine feminin şi masculin care au făcut dragoste. Acest proces ar trebui să se repete la scară mică pentru fiecare cuplu care se uneşte. Pentru că omul este încununarea întregii creaţii, activitatea lui sexuală ar trebui să depăşească stadiul instinctiv şi să fie îmbogăţită cu sentimente, chiar cu idealuri. Atunci când faci dragoste pentru că iubeşti şi nu doar pentru că eşti excitat, apare o cu totul altă calitate a senzaţiilor – sunt sigură că multă lume înţelege. Cu toate acestea, unii mimează orgasmul! În cazul lor, sexualitatea nu e deloc ceea ce ar trebui să fie. Este un instrument de manipulare din punctul de vedere al celui care mimează. Iar dacă celălalt nu-şi dă seama, e clar că nu se ridică mai sus de instincte.

Dat fiind că procentajul de prefăcute este mult mai mare la femei, arată că ele au o problemă. Se ştie că motivele pentru care o femeie face dragoste implică şi romantism, sentimente, floricele şi fluturaşi. Femeile au nevoie de cină romantică, de declaraţii de dragoste, de cuvinte de încurajare – în general. Bărbaţii sunt pătrunşi de sentimente mai târziu, după ce instinctele s-au potolit puţin. Ei se excită înainte să aibă vreun sentiment – aşa e natura lor. Se trezesc în erecţie de dimineaţă chiar dacă nu au avut vise erotice – şi nu-i vina lor, pur şi simplu aşa se comportă “maşinăria” numită corp masculin. Ei sunt dispuşi să facă toate acele eforturi cerute de femei pentru a ajunge cât mai repede în patul lor. Odată îndeplinit acest scop, începe să se vadă calitatea unui bărbat. Dacă se comportă ca un animal, e clar care a fost motivaţia lui. Faptul că există femei care mimează orgasmul, arată că bărbaţii respectivi nu se ridică la înălţimea lor. A lor înşişi, ca bărbaţi! Orgasmul fiecăruia ar trebui să fie un dar pentru celălalt, nu un motiv de frustrare.

Nu vreau să se creadă că am ceva cu bărbaţii, dimpotrivă. Cred însă că unii dintre ei ar trebui educaţi un pic. Ar trebui să înveţe să adore femeile, să le vadă natura lor profundă şi minunată. Să le respecte. Şi aici, numai ele pot ridica ştacheta. Orice femeie ştie că atitudinea ei determină atitudinea bărbatului de lângă ea. Depinde numai de ea dacă va fi îngropată în trandafiri sau se va trezi sub o brută excitată. Depinde numai de ea dacă îi va spune chiar atunci că vrea să se oprească. Eu una n-am avut curajul să spun, dar nici nu m-a mai prins respectivul a doua oară. Ar fi trebuit să-mi dau seama de la început cu cine am de a face…

Faptul că nu îndrăzneşti să te bucuri deplin de propria ta sexualitate înseamnă că nu ştii la ce e bună ea, că nu ai destulă stimă de sine, că ai fost învăţat să crezi să sexul e un păcat sau că e obscen sau murdar (dar în acelaşi timp dorinţele proprii îşi cer drepturile) – şi lista rămâne deschisă. În orice caz, mimatul unui orgasm nu trebuie trecut cu vederea. 60% dintre femei e un procent mare. Ar mai putea fi o cauză: că bărbaţii ejaculează prea repede. Dar asta e o altă discuţie, voi reveni.

surse: lifescience.com, ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like