Se poate şi fără vasectomie, fără legarea trompelor, fără prezervativ… şi fără copii nedoriţi!

Am citit o postare cu titlul „Sterilizarea la oameni” pe blogul prinţesei urbane, pe care îl urmăresc cu mare drag. De câteva zile, de când a apărut, mă tot gândesc şi mă perpelesc. Şi mi se rupe inima. Şi n-am mai putut să mă abţin.

Fiind oarecum în posesia a unor cunoştinţe importante despre sexualitatea umană – chiar dacă în multe privinţe mai mult la nivel teoretic, dar orişicât – nu pot să nu comentez. Vasectomie, legarea trompelor, sterilet, pilule… mi se face piele de găină! Că e mai mult responsabilitatea ei, că ar trebui şi el să-şi dea silinţa… Într-adevăr, problema e spinoasă.

Pare că nu există nicio soluţie care să-i mulţumească pe amândoi, şi în final toată lumea ridică din umeri şi-şi vede de alte treburi, mai importante. Erotismul uman rămâne ca o Cenuşăreasă a vieţii, uitată într-un colţ sau terfelită când ne aducem aminte că avem nevoie de ea. Când ar putea să fie Regina Balului!

Cum spuneam şi în alte articole, occidentalii nu-şi pun problema educaţiei sexuale decât în ceea ce priveşte contracepţia. O concepţie ce derivă evident dintr-o demonizare a sexualităţii. Nici nu mă mir. Secole de-a rândul, orice idee legată de amor avea mai multe puncte de tangenţă cu păcatul decât cu virtutea. Chiar şi în cadrul căsătoriei, nimeni nu se preocupa prea mult de ce se întâmpla pe sub cearşafuri. Era o „datorie conjugală”, oamenii trebuiau să se înmulţească şi ei cumva.În rest, chestii de care în general trebuia să-ţi fie ruşine.

Cu totul altfel stau lucrurile pentru orientali. Acolo există texte importante şi amănunţite referitoare la arta amorului. Fireşte că erau destinate celor învăţaţi şi puternici, dar ajungeau ecouri şi la oamenii de rând. Acuma le găseşti peste tot, sunt la liber. Însă occidentalul care află despre asemenea lucruri îţi va râde superior în nas, zguduindu-şi burta încărcată de grătare în timp ce mai ia o gură de bere. E încă în putere, de ce să se gândească la ziua de mâine, când o să-i tremure genunchii şi n-o să mai poată decât să suspine de la distanţă după o „bucăţică bună”. Oricum el e adeptul sexului de 7 minute ca ce e mult strică.

Sunt rea. Dar m-am lovit deja de atitudinea asta. Când le spui: staţi măi băieţi că nu-i nevoie să vă tăiaţi nimic, şi să vă înnodaţi nimic. Natura are o soluţie elegantă. S-au inventat kung-fu sexual şi continenţă. Adică nu-i nevoie să ejaculezi dacă nu vrei să ai copii. Acest reflex poate fi controlat. Cu ceva efort, e adevărat. Dacă tot le place să tragă de fiare, măcar să găsească un „sport” mai cu folos.

O să-mi sară toată lumea în cap că „vai de mine, cum să nu mai aibă ei orgasm!?”. Greşit. Ejacularea ÎNTRERUPE ORGASMUL, nu este egală cu el (n-am zis eu, a zis Mantak Chia – genial de altfel). Atunci când un bărbat reuşeşte să-şi controleze reflexul ejaculator, are un orgasm mai lung, de o calitate superioară. Orgasmul cu ejaculare este făcut pentru perpetuarea speciei. Şi dacă vreţi opinia mea, un bărbat care nu a avut în viaţa lui un orgasm fără ejaculare, nici nu a învăţat încă să facă dragoste.

Din păcate, aceste informaţii încă nu circulă pe o scară atât de largă, iar dacă există un procent de oameni care le-au aflat, ei încă nu le iau în considerare ca pe o alternativă viabilă. Însă – iarăşi, părerea mea – viitorul ăsta va fi. Nu cu vasectomii şi alte metode inumane, care au aerul că vor doar să „cureţe mizeria” după ce a avut loc un act murdar, lăsându-i pe protagonişti pe acelaşi nivel.

A face dragoste este ceva minunat, profund uman, chiar sacru. Iar o să-mi râdeţi în nas. Dar aşa este. Sunt sigură că oricine are sclipiri de genul ăsta, măcar când e îndrăgostit.

Controlul ejaculării masculine are nenumărate avantaje. În primul rând, bărbatul respectiv va fi mai sănătos şi mai puternic şi va trăi mai mult (pentru că sper că nu e o noutate să aflaţi că sperma conţine extrem de multe elemente vitale care pur şi simplu te năruie cu zile atunci când sunt aruncate în afară fără rost).

Apoi, orgasmul lui va fi de o calitate superioară. O să mă întrebaţi ce se întâmplă cu sperma, totuşi. Răspuns simplu: se transformă în energie (un proces întâlnit în natură, cum e de exemplu evaporarea apei, dar aici e ceva mai subtil). E o alchimie corporală care funcţionează pe mai multe nivele, în funcţie de intenţiile bărbatului în cauză. Într-o primă fază, când a reuşit doar să se abţină să mai ejaculeze, energia va rămâne pe loc şi probabil că va avea dureri de testicule. Cel mai probabil, ea se va condensa la loc şi bărbatul va avea o poluţie imediat ce va adormi.

Dacă perseverează, sperma lui va reuşi să treacă la un nivel mai înalt. El va face dragoste fără să ejaculeze, va avea orgasm, şi va deveni mai charismatic, va avea mai mult succes în sfera socială şi materială, va fi mai puternic şi mai sănătos. Pe o treaptă superioară, va deveni mai iubitor şi mai grijuliu. Şi dacă mai are şi aspiraţii spirituale, amorul va fi pentru el motorul cu reacţie către înălţimi nebănuite.

Am scris până acuma de parcă femeile nici n-ar exista. Oropsitele, care numai ele trebuie să se ocupe de contracepţie, parcă tot n-au niciun beneficiu. Total greşit. În afară de faptul că nu mai ai grija contracepţiei (vi se pare puţin lucru? mie nu!), cu un bărbat care îşi controlează ejacularea, nu mai trebuie să inventezi dureri de cap pentru că pur şi simplu s-ar putea să înceapă să-ţi placă să faci dragoste! Poţi ajunge să ai şi tu nu doar un orgasm, ci mai multe, unul după altul! Să vezi apoi cum te simţi.

Dacă faci dragoste măcar câte două ore odată, nu prea mai ai nevoie să te duci la sală. Vei avea un corp minunat şi un metabolism de bebeluş. Vei fi stăpânită de o stare de încredere în sine şi de bine, vei avea – şi tu – succes în tot ceea ce faci. Însă nu e chiar atât de simplu. Tot ce am descris aici se bazează pe ceea ce am citit (şi într-o anumită măsură probat) din taoism şi tantra.

Dar să nu-ţi închipui că femeile nu trebuie să facă şi ele eforturi, uneori chiar mai mari. Nu mă refer doar la răbdarea şi atenţia pe care trebuie să le ai ca să ajuţi un bărbat să se controleze. Pentru că suprema continenţă sexuală pentru o femeie înseamă nici mai mult nici mai puţin decât să-şi controleze… ciclul menstrual! Sună a putere paranormală, nu-i aşa? Dacă pentru un bărbat e clar: „nu vreau să ejaculez, deci mă controlez”, şi reuşeşte negreşit măcar atâta vreme cât e treaz, pentru o femeie e puţin mai problematic. Pentru că mie poate să-mi vină ciclul „cu graţie” chiar în timp ce am cu tine o discuţie filosofică. Deci e cu muncă…

Ceea ce se petrece acum cu apariţia acestor informaţii la nivel de mase este o deschidere, o pătrundere în subconştientul colectiv către o lărgire a perpectivei. Poate peste o sută de ani, toate aceste lucruri vor fi ceva normal, aşa cum în urmă cu un secol nimeni nu putea concepe că ne vom uita la showuri erotice în direct (există şi la noi în ţară? că în Paris am mers pe o stradă luuungă numai cu chestii de-astea şi nimeni nu se sinchisea) sau că fiecare va vorbi bine mersi de la telefonul lui propriu oriunde s-ar afla.

Lumea evoluează. Eu cred că sexualitatea umană are dreptul să-şi câştige locul pe care îl merită. Deocamdată, măcar să ştim despre ce e vorba şi cu prima ocazie să şi testăm. Nu-i aşa?

0 thoughts on “Se poate şi fără vasectomie, fără legarea trompelor, fără prezervativ… şi fără copii nedoriţi!

 1. Extraordinar articol, Luisa, felicitari pentru claritatea si indrazneala si deschiderea ta. O sa imi permit s apreiau articolul acesta, este prea important ca sa nu o fac!:) Cred ca multe femei si-ar dori sa nu aiba nevoie de pilule care le dau sistemul endocrin peste cap, de sterilete care duc in timp la formarea de fibroame uterine, ca sa nu mai spun ca inseamna ceva artificial introdus in intinitatea corpului femeii, de prezervative care miros a cauciuc ars si se simt tot la fel si cel mai important, de avorturi tainuite sau nu, ce le marcheaza psihic, trupeste si sufleteste pe viata..Si cred ca orice barbat si-ar dori sa isi protejeze si faca foarte fericita iubita sau sotia, nu e asa?:) Tocmai de aceea este foarte important s atinem cont de aceste alternative.

 2. Foarte frumos si detaliat acest articol! L-am citit pana la capat. O intrebare as avea.
  Ce solutii ar fi pentru barbatii care nu isi pot controla ejacularea?
  Multumesc!

  • Multumesc si eu de comentariu – sa nu te superi ca ti-am sters linkul, dar ce vinzi tu acolo contravine total cu convingerile mele. Eu nu cred ca daca un barbat vrea cu adevarat sa-si controleze ejacularea, nu poate. Numai ca nu ajunge sa vrei din minte. Aici e vorba de o alchimie interioara care trebuie sustinuta de actiuni concrete. Poate o sa-ti iasa fara dieta si exercitii din cand in cand, daca esti extrem de indragostit sau daca ai o inzestrare speciala din nastere. Daca nu, atunci ai nevoie sa pui osul la treaba. asa cum te duci la sala sa tragi de fiare, poti sa faci yoga sau tai chi, sa ai grija ce mananci si eventual sa iei si niste plante medicinale care ajuta la control, nu la ejaculari abundente. Si sigur reusesti. eu am vazut cu ochii mei ca se poate.

 3. Pingback: Ce-ţi trebuie ţie pornografie? | Putere de femeie

 4. Bun si nu prea.Asta cu tantra si oprirea ejacularii suna frumos in teoriei.Nimeni nu iti spune ce se va intampla peste 15-20 de ani de oprire a ejacularii.Ajungi sa faci pe tine,ba poate chiar opusul,se mareste prostat si ajungi sa nu mai poti mictiona sau poate faci un cancer de prostata ca am inteles ca e la moda si se poarta.Socrul fratelui meu a murit de cancer de prostata.S-a observat ca barbatii cu varsta peste 50 de ani care ejaculeaza prezinta un risc mai scazut de cancer la prostata fata de cei care nu ejaculeaza.
  Pe cat este de fantezista idea pe atat de iresponsabila.Nu e nevoie ca un barbat sa ejaculeze pt ca o femeie sa poata ramane insarcinata.Sunt mici eliminari de lichid seminal care uneori se elimina inainte ca barbatul sa ejaculeze,iar acesta poate nici macar nu isi dea seama.
  Mai mult,sunt peste 12 metode de contraceptie si imi vine greu sa cred ca nu exista o metoda care sa fie si eficienta, sa nu deranjeze si sa fie acceptata de ambii parteneri.

  • Draga Eric, oprirea ejacularii in tantra sau in taoism nu inseamna ca te abtii de la ejaculare si atat. E o intreaga alchimie aici, sunt procese tainice prin care sperma respectiva se transforma in alte tipuri energie, in functie de scopurile barbatului care face toate acestea constient. El controleaza toate acestea, nu are cum sa pateasca nimic. Pe de alta parte, daca doar s-a abtinut de la ejaculare si nu a reusit sa faca nimic cu acea energie, ea se va elimina in mod natural printr-o polutie cat de curand. Toate aceste pericole eu zic ca sunt speculatii si arata ca oamenii nu cunosc conceptele, si cu atat mai putin nu inteleg cum functioneaza in practica. Imi pare foarte rau pentru socrul fratelui tau care a murit de cancer la prostata – cu toate acestea mi-e greu sa cred ca s-a imbolnavit incercand sa practice tantra. Cat despre metodele de contraceptie, mi se par toate extrem de artificiale si de-aia am adus in discutie controlul ejacularii. N-a zis nimeni ca e usor, dar nici imposibil. Probabil ca oamenii din viitor or face-o si pe asta. Continui sa sper intr-o lume mai buna.

   • Te rog sa imi descri procesul prin care sperma sa transforma in alte „tipuri de energii” si cine sunt indivizii care atesta asta si pot sa demonstreze stiintific ca asa e.Adica nu e chiar asa complicat sa demonstrezi acest lucru.Gasesti niste voluntari,ii testezi si apoi publici intr-o lucrare stiintifica ce ai descoperit.Alti cercetatori vor incerca sa reproduca rezultatele studiului si daca e pe bune,atunci omul are sanse sa castige premiul nobel pt medicina.Ce sunt acele alte „tipuri de energi”?Cum le detectam?Iar daca nu le putem detecta,atunci cum stim ca sunt acolo?
    Nu cunosc metoda exacta de oprire a ejacularii,dar principiul este cam acelasi,sa iti contracti muschii pubococcigieni in momentul in care simti ca urmeaza sa ejaculezi.Acesti muschi apasa asupra prostatei inchizand canalul prin care se elimina sperma.Personal am incercat chestia asta acum vreo 8 ani de zile si este ceva extrem de dificil de realizat si nu s-a intamplat nimic special cu simturile mele.Nu vedeam catelusi alergand pe un camp de panselute ,nu pluteam pe un rau format din lacrimi de ingeri si nici nu imi canta Carlos Santana la harpa.Ce m-a ingrijorat este ca poti sa faci acest lucru de multe ori,in special cand esti tanar,dar ce se va intampla cu prostata ta,care va trebui sa suporte atatea „explozii” si cum se va mainfesta odata cu trecerea timpului?Vei dezvoltat prostatita (boala preotului)?Vei face pipi pe tine?Poate nu vei putea face deloc pt ca prostata este atat inflamata incat nu vei putea sa faci pipi?
    Sunt lucruri pe care tantra,”spiritualitatea” sau procesele tainice nu le discuta si de aceea cand ai cu adevarat probleme te duci la doctor.
    Intamplator,am rasfoit si eu o carte despre tantra prin facultate si mi s-a intors stomacul pe dos cand am vazut ce ineptii se afirma pe acolo referitor la ce cauzeaza boli de natura sexuala.
    Cred ca spiritualitatea si „procesele tainice” nu au ce sa caute intr-o conversatie despre contraceptie.Decat o sarcina nedorita,mai bine o metoda arficiala de contraceptie.Ma surprinde usurinta cu care ai trecut peste acel mic detaliu,care poate schimba discutia despre oprirea ejacularii la 180 de grade,si anume faptul ca exista riscul eliminarii unei mici cantitati de lichid seminal fara ca barbatul sa ejaculeze sau sa simta nevoia sa ejaculeze si fara sa se simta sau sa se observe ceva.

 5. E bine pentru cuplu atat pentru el cat si pentru ea sau mai ales pentru ea daca el nu ejaculeasa….o va iubi mai mult mai intens mai cu pasiune , va fi mai intelegator , va ierta mai mult greselile ei , el va avea sentimentul ca trebuie sa imparta totul cu ea …iar ea va fi mai fericita caci intr o astfel de relatie va fi doar un detaliu faptul ca el e in stare sa si dea si jumateate din casa fara sa ceara nimic intrucat e doar urmarea unei iubiri si pasiuni de care el nu se poate elibera prin ejaculare. Dar eu cred ca pentru a nu ejacula, un barbat trebuie sa aibe langa el o femeie puternica care sa iceara hotarat sa nu faca asta si la nevoie , de ce nu sa l si pedepseasca pentru orice greseala in aceasta privinta

Lasă un răspuns